Hookie/Co Falcon: ‘spimpan’ BMW R nineT

Hookie/Co Falcon

Predelani Falcon je bil nekoč motorno kolo BMW R nineT, ki je dobil popolnoma novo podobo. Hookie/Co boste našli v nemškem Dresdnu, kjer že obstoječa motorna kolesa spreminjajo v unikatne, skorajda umetniške skulpture.

Lastnik Hookie/Co Falcona je imel v mislih le eno, da nadenejo njegovemu motornemu kolesu BMW R nineT bolj klasičen videz. Pri Hookie/Co So za navdih vzeli podobo klasičnega motornega kolesa Brough Superior SS100 in pustili domišljiji prosto pot. Moderna podoba BMW-ja se občutno razlikuje od klasične in tu je ekipa že naletela na prvo težavo. Čeprav jim je bilo marsikaj v napoto, so se odločili ohraniti vse sestavnega dele modernega motornega kolesa, kot sta na primer ABS zavorni sistem in črpalka za gorivo, ter se odločili delati okoli njih. Do imena Falcon so prišli zgolj po naključju med procesom oblikovanja motornega kolesa, ko so ugotovili, da osrednji del motorja s cilindri in ožji zadnji del ponazarjata obliko ptiča oziroma sokola.

Deli, kot so sedež, posoda za gorivo in zadnji konec motorja, so v celoti narejeni ročno iz aluminija. Hkrati je bil to prvi projekt, pri katerem so  pri Hookie/Co uporabili ta zahteven material, slike pa dokazujejo, da jim je to več kot uspelo. Celo nosilec črpalke za gorivo je narejen iz aluminija, da se skladno poda preostalim delom motornega kolesa. Po ogrodju so namestili še instrumentno ploščo Motogadget Motoscope, ABM-ove krmilne podaljške in močan LED-žaromet. Platiščem so nataknili pnevmatike Pirelli Angel GT in obarvali motorno kolo v srebrno barvo z zlatimi poudarki. Od originalnega BMW-ja je ostala večina vitalnih sestavnih delov, kot so motor, vzmetenje in ogrodje. Falcon je tako še en dokaz, da je lahko že tako atraktiven BMW R nineT še bolj zanimiv.

Galerija slik: Hookie/Co Falcon

Dodatne Informacije

Več informacij:
hookie.co

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!