Hotel Convent: nekdanji benediktinski samostan v štirizvezdični preobleki

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Leta 2019 prenovljeni Hotel Convent se nahaja v nekdanjem benediktinskem samostanu, dandanes pa dvorec nudi idiličen oddih na slovenski obali.

Kot del letovišča Adria Ankaran, v objemu zelene okolice in v neposredni bližini morja, se nahaja Hotel Convent. Nekdanji benediktinski samostan preurejen in prenovljen za potrebe turizma je kot nalašč za miren oddih, pestra ponudba storitev pa zadovolji še tako zahtevne goste.

Idiličen dvorec se ponaša s 23 prenovljenimi sobami in luksuzno opremljenimi apartmaji. Pohištvo v klasičnem slogu priča o zgodovini same stavbe, sobe pa so obrnjene na park ali atrij z vodnjakom iz leta 1835. Dan začnete z bogatim samopostrežnim zajtrkom, čez dan pa se lahko namakate v zunanjem ali notranjem bazenu ter poležavate na zasebni plaži.

V sklopu letovišča so na voljo tudi igrišča za odbojko, tenis, nogomet in košarko, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji vodnih športov. Nedaleč stran je kolesarska pot Parenzana, ki je ljubiteljem kolesarjenja dobro znana. Razvajanju je namenjen wellness s savnami in bazeni, v sklopu hotela pa lahko priredite tudi poročno slavje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Slavni hotel Spirito Santo Palazzo Storico, ki ga je slovenski par odprl v Rovinju, kar kliče po dopustu!