fbpx

Recept: Losos s mirisnim šparogama i mladim pečenim krumpirom

Losos, riznica zdravih masnoća, idealan je izbor za laganu ljetnu večeru. Ukusne šparoge i mladi pečeni krumpirići učinit će obrok još slađim.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg mladog krumpira
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 15 svježih šparoga
  • 4 fileta lososa
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice svježe mljevenog papra
  • 3 žlice soka od limuna

Postupak

Mladi krompir skrbno operemo pod tekočo vodo in razrežemo na debelejše kolobarje. Stresemo ga v posodo za peko, začinimo s soljo in prelijemo z dvema žlicama olivnega olja. Dobro premešamo in pečemo v ogreti pečici 20 minut.

PREBERITE ŠE: Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom

Šparglji se odlično podajo k ribjim jedem.
Šparglji se odlično podajo k ribjim jedem.

Medtem ko se krompir peče, pripravimo šparglje in lososove fileje. Špargljem odrežemo olesenele dele, ribje fileje operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. Po 20 mintah peke pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in dodamo šparglje. Pekač še za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.

Lososove fileje začinimo s poprom in soljo. Pekač ponovno vzamemo iz pečice in zelenjavo s pomočjo lopatke nežno premešamo. V pekač zložimo lososove fileje, ki jih nato začinimo z malo limoninega soka. Sestavine v pekaču prelijemo s preostalim olivnim oljem. Pekač še za 10 minut potisnemo v ogreto pečico, da se lososovi fileji lepo spečejo.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.