Ukusni miševi od jogurta jedan su od najjednostavnijih deserata, jer se za njihovu pripremu potrebni sastojci, koje možete naći navedene u našem jednostavnom receptu, samo ubace u zdjelu i umijese u glatko tijesto. Najbolje su još tople i posute mekim šećerom u prahu. Možete ih obogatiti i otopljenom čokoladom i listićima kokosa...
Za pusta poleg krofov razveselijo tudi izjemne jogurtove miške. Najboljše so, če jih še tople povaljamo v sladkorju v prahu, lahko pa jih obogatimo tudi s stopljeno čokolado in kokosovo moko.
Recept: Najboljše jogurtove miške
Sastojci:
- 200g moke
- 1-2 žlici sladkorja
- 1 posuda od jogurta
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 mala žlica ruma ili konjaka
- 1 žličica naribane kore limuna
- ½ vrećice praška za pecivo
- sol
- ulje za prženje
- šećer za glazuru
- čokolada
- kokosovo brašno
ČITAJ VIŠE: Recept: Najbolji prhki flancati
Postupak:
Vse sestavine vržemo v skledo in z mešalcem zmešamo v gladko testo, ki ga pustimo malce počivati. Medtem v večji posodi segrejemo olje in nato v vročem ocvremo miške, ki jih oblikujemo z žlico, ki jo poprej pomočimo v vrelo olje. Olje je dovolj vroče, ko se ob vanj pomočeni kuhalnici pokažejo drobni mehurčki. Miške se med cvrenjem obračajo same, lahko pa jim pri tem tudi pomagamo. Ko se zlato rumeno zapečejo z obeh strani, jih previdno vzamemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu. Še boljše bodo, če jih premažemo z Nutello ali pa prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovimi kosmiči…