Husqvarna Vektorr: prikupen električni skuter

Foto: Husquarna
Zadnjič posodobljeno: :

Husqvarna je sicer znana po izdelavi odličnih žag in drugega orodja. A v zadnjih letih dela velike korake tudi v diviziji dvokolesnikov. Tokrat so predstavili koncept mestnega električnega skuterja za katerega upamo, da se bo uresničil.

Res prikupna je tale Husqvarna Vektorr, ki navdušuje s svojim minimalističnim dizajnom, seveda prežetim s švedskim okusom. Ni kompliciranja in vidnih mehanskih delov. Le gladke površine, ki aerodinamično režejo zrak. Po konceptih, kot sta Vespo Elettrico in BMW-jev koncept CE 04, res upamo, da bo Vektorr naslednji simpatični električni predstavnik, ki ga bomo lahko videli na mestnih ulicah. Podatkov ni znanih veliko. Doseg mestnega skuterja naj bi znašal okoli 95 kilometrov. Pognal pa naj bi se nekje do 45 km/h. Popolnoma zadosti za primestni vrvež in mestna središča. Proizvajalec veliko podatkov še spretno skriva, tako ne vemo ali bo baterija odstranljiva za polnjenje. A verjamemo, da bo bodo rešitve praktične in švedsko uporabne.

Dodatne Informacije

husqvarna.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!