HyperJuice: najmočnejša prenosna polnilna baterija na svetu z USB-C-priključkom

Zunanje baterije, s tujko powerbanki, pogosto pridejo prav. Redko pa najdemo tako, ki nam je všeč. Še posebej, če hočemo priključek USB-C ali če bi radi z njo polnili prenosnik. HyperJuice naj bi izpolnila obe želji.

USB-C teoretično omogoča prenašanje stotih vatov energije, kar pa le redki izkoristijo, tudi pri napajalnikih za prenosnike. Baterija HyperJuice pa bo imela kar dva tovrstna izhoda, enega z močjo 100 W, drugega s 60 W. S tem bo menda edina zunanja baterija, ki bo zmogla polniti nekatere naprave. Zraven pa bo še običajen USB, kamor bo mogoče vtakniti katerikoli kabel (USB-C, microUSB, lightning …) in bo polnil telefon, tablico, fotoaparat ali kaj četrtega z 18 vati (2 A pri 9 V). Eden od obeh C-jev bo namenjen še vnašanju energije.

Ta prenosna polnilna baterija se bo od drugih razlikovala tudi po zmogljivosti, ki bo konkretnih 27000 mAh. Prihajala bo iz osmih baterij proizvajalca LG Chemical. Temu primerna bo tudi polkilogramska masa. Na Kickstarterju so jo prvi podporniki dobili za 149 dolarjev, za decembrsko dobavo se še lahko prijaviš s 159 ali, če zamudiš to možnost, s 179 dolarji, pozneje naj bi bila redna cena 299 dolarjev. Snovalci baterije trdijo, da se bo z njo mogoče vkrcati na letalo.

HyperJuice naj bi bila najmočnejša prenosna polnilna baterija na svetu z USB-C priključkom.
HyperJuice naj bi bila najmočnejša prenosna polnilna baterija na svetu z USB-C-priključkom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepši čas v letu – z najboljšimi darili