fbpx

Ženstvena oaza: poglejte, kako neverjetno se je spremenilo to stanovanje v Ljubljani

Ženstvena oaza

Stanovanje v bloku iz 60. let prejšnjega stoletja je klicalo po prenovi, ki si ga je lastnica – gospa v pokoju – že dolgo želela. Prostorska zasnova starih stanovanj večinoma ne ustreza današnjim časom. Majhni in temačni prostori ne nudijo tistega, kar si danes želimo. Vendar ima vsako stanovanje skriti potencial, ki ga morajo notranji oblikovalci prepoznati in obuditi. In tako je bilo tudi tokrat.

Pri POKE studiu so se odločili za sodobne in čiste linije, uporabo naravnih materialov in svetlo barvno paleto, ki navidezno poveča prostor, v katerem primanjkuje naravne svetlobe. Osnova barvne palete je bela barva v kombinaciji s široko paleto sivih odtenkov, ki jih mehčajo prefinjene nianse lila barve. Ta barvna kombinacija je sveža in hkrati mirna in sproščujoča. Zlati poudarki pa prinašajo dodatno eleganco in zaželen meščanski pridih.

Zlati poudarki dajejo meščanski pridih.
Zlati poudarki dajejo meščanski pridih.

Čeprav je stanovanje majhno, si je stranka želela stanovanje, ki je zračno, odprto in polno elegantnih poudarkov in prefinjenih ženstveno-romantičnih vzorcev. Prostor so odprli oziroma optično povečali tako, da so del stene, ki je prej ločevala spalni del s hodnikom, odstranili ter v ta prostor, ki je zdaj mnogo večji in zračen, postavili dnevno-bivalni prostor. Tudi vrata in manjši zid, ki je ločeval hodnik in kuhinjo, so odstranili in tako povezali dnevno-bivalni prostor in kuhinjo. Stanovanje je res oblikovano po meri stranke, saj so večino večjih pohištvenih kosov, kot so omare, kopalniška oprema in jedilna klop, oblikovali po njenih željah.

Jedilna klop je oblikovana po meri stranke.
Jedilna klop je oblikovana po meri stranke.

Stanovanje se je prelevilo v elegantno galerijo. Vsak prostor ima kotiček oziroma del stene, ki je namenjen umetninam, kot so slike, kipci in vaze, ki jih je gospa že dolga leta zbirala. Številni predmeti so skrbno razstavljeni v vitrinah in na odprtih policah in tako pripovedujejo njene zgodbe s potovanj okoli sveta in obujajo dragocene spomine iz preteklosti.

Razstavljeni predmeti pripovedujejo zgodbe in obujajo dragocene spomine.
Razstavljeni predmeti pripovedujejo zgodbe in obujajo dragocene spomine.

Starejša stanovanja imajo svoj skriti čar, in ko dopustimo, da nas nekdo strokovno vodi skozi celoten proces in se prepustimo domišljiji, lahko ustvarimo prečudovit dom. Stranka je bila zelo zadovoljna s končnim rezultatom in uživa dneve v svojem prenovljenem stanovanju, kar je seveda za oblikovalce največja nagrada.

V galeriji si poglejte, kakšno je bilo stanovanje prej in kakšno je zdaj!

Galerija – Ženstvena oaza

Dodatne Informacije

Več informacij:
poke-studio.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!