IFA 2018: AI Cube je Huaweieva napredna tehnologija z dodatkom Amazonove Alexe

Huawei AI Cube

Na sejmu IFA 2018 svoje inovacije razstavlja tudi Huawei. Obiskovalce je navdušil z novo napravo, ki združuje zvočnik in 4G-usmerjevalnik. Tako smo dobili uradno obvestilo o tem, da kitajski gigant vstopa na trg pametnih zvočnikov.

Huawei AI Cube, ki ga lahko opišemo kot zvočnik in 4G-usmerjevalnik v enem, podpira digitalno asistentko Alexo.

Zvočni sistem, ki upošteva minimalistične oblikovalske smernice, zagotavlja visoko kakovost zvoka. Z njegovo pomočjo lahko prav tako izpolnite nabor zahtev po povezljivosti v pametnem domu. Zvočnik z umetno inteligenco namreč podpira Wi-Fi na omrežju 4G LTE. Za nastavitev usmerjevalnika potrebujete le kartico SIM. Na ta način bo mogoče vzpostaviti internetno povezavo po standardu LTE Category 6 s hitrostmi do 300 Mb/s. AI Cube lahko deluje na dveh kanalih s frekvencama 2,4 GHz oziroma 5 GHz. S tem dosega hitrosti do 1.200 Mb/s v lokalnem omrežju.

S pomočjo asistentke Alexe, ki deluje na glasovni ukaz, bodo uporabniki preprosto predvajali glasbo, nadzorovali domače pametne naprave in dostopali do več kot 50.000 funkcij brez uporabe rok.

Zvočnik s 400 ml prostornine in aluminijasto opno proizvede visoko kakovost zvoka s kristalno čistimi srednjimi in visokimi toni ter polnimi in zaokroženimi nizkimi toni. Tehnologija Huawei Listen obogati zvok s pomočjo navideznih nizkih tonov, linearnega faznega izenačevalnika, prilagodljivega nadzora glasnosti in drugih funkcij.

Belo ohišje v spodnjem delu obdaja elegantna 3D-mreža. AI Cube se bo preprosto zlil z dekoracijo vašega doma, saj so vhodi in izhodi skriti pod njegovim stojalom.

Kombinacija telekomunikacijskih tehnologij podjetja Huawei in Amazonove Alexe bo gotovo zanimiva za številne potrošnike.

Galerija – Huawei AI Cube

Dodatne Informacije

Več informacij:
huawei.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!