Ignoriranje, mati vsega maščevanja: tako inteligentni ljudje premagajo spletkarske ljudi

Zadnjič posodobljeno: :

“Če te ljudje poskušajo poteptati, to samo pomeni, da si nad njimi,” pravi stari pregovor.

V današnjem svetu, ko se vsi poganjamo za uspehom, slavo in močjo, moralnost in pravičnost počasi izginjata, poštena igra ostaja le še besedna zveza, “preko trupel do cilja” pa postane potreba. Nečimrnost je del delovnega dne vsakega posameznika, zavist in ljubosumje sta zapisana v očeh mnogih. Nepravičnost ostane nekaznovana, tisti, ki so nepokvarjeni in dobri, pa ne vedo, kaj narediti!

Ko s svojim delom, trudom in na pošten način prehitite (pre)ambiciozne in samovšečne, bodo ti začutili željo po maščevanju. Začeli bodo s spletkami in obrekovanjem, poskušali vas bodo spraviti na njihov nivo, zbadali vas bodo z dvoumnimi izjavami … V kolikor se vam to začne dogajati, morate vedeti samo eno stvar: ignoriranje je mati vsega maščevanja!

“Ko človeka ignorirate, se vpraša zakaj. Tudi, če je takšno reakcijo izzval z očitno slabimi nameni, mu to ne bo dalo miru,” pravi psihologinja Elizabeth Meyer.

Spraševal se bo, kaj razmišljate, kaj je vaš naslednji korak, zakaj ste naredili to in tisto, ali ste jih razkrili … Zaradi vsega tega se bodo na koncu popolnoma izgubili in se maščevali sami sebi!

Stari rek pravi: “Vse, kar je potrebno za zmago nad zlom je, da dober človek ne naredi nič.” To se nanaša na manko reakcije na zlobo drugih ljudi. Tiste, ki na to ne reagirajo in se pretvarjajo, da se te stvari niso zgodile ali da te osebe ne obstajajo, zlobni ljudje ne bodo zlomili! Spoznali bodo, da je vse, kar so naredili, zaman. In da bo vse skupaj še slabše, ne bodo vedeli, kaj vam roji po glavi … To pa jih bo spravljalo ob pamet, jih zmedlo in preprečilo, da uspejo v svojih podlih igrah. In to je razlog, da si morate še enkrat ponoviti: ignoriranje je mati vsega maščevanja!

In inteligentni ljudje to dobro vedo. To je njihovo orožje!

Ignoriranje je mati vsega maščevanja!
Ignoriranje je mati vsega maščevanja!

Tako inteligentni ljudje …

… govorijo skozi svoja dela. Ne dovolijo, da čustva upravljajo z njihovimi dejanji ali pa da maščevanje postane osebno.

… ne molčijo samo zato, da bi pogasili požar. Pokvarjencem, ki splektarijo, ne popuščajo ali pa jim ugajajo samo zaradi miru in harmonije v okolju. Nasprotno – z dvoumnimi izjavami jim dajo vedeti, kakšna oseba so!

… ne izolirajo se. Ko smo napadeni, še posebej od bližnje osebe, se hitro povlečemo v samoizloacijo. Ampak to je točno to, kar zlobni ljudje želijo, saj ste tako videti krivi, oni pa lahko takrat prevzamejo vse, kar je ostalo od vaše okolice.

… ne napadejo takoj nazaj. Da jih ne bi označili za ljudi, ki verjamejo, da je “napad najboljša obramba”, pustijo, da stvari nekaj časa stojijo.

… postanejo še uspešnejši. Pokvarjenega človeka bo najbolj razjezila tuja sreča. To je samo eden izmed razlogov, zakaj inteligentni ljudje postanejo uspešnejši, ko jih nekdo poskuša potegniti na dno!

Najslabše, kar lahko naredite je, da jim vračate z enako mero. V tem slučaju niste nič boljši od njih. Saj veste, zla se nikoli ne sme zdraviti z zlom!

Zato ne brskajte po tujem blatu in delajte po svoji vesti!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
13 stvari, ki jih moški najprej opazijo pri ženski: za nekatere ne bi nikoli rekli!