fbpx

Ko se počutiš, da bi odnehal … se spomni teh znanstvenih dejstev!

"Nikoli, nikoli, nikoli ne obupaj." - Winston Churchill

Ne pozabite, da je kislina v vašem želodcu dovolj močna, da raztopi rezilo britvice, zato lahko uniči tudi bolečino, ki jo pogoltnete v obliki besed.

Ne pozabite, da je vaše levo pljučno krilo manjše od desnega, pa veste zakaj? Preprosto zaradi tega, da je v vas nastal prostor za srce, ki prebiva v vaših prsih.

Srce je imelo prednost pred drugimi organi. Nikoli ne bo moglo rasti, nikoli ne bo prenehalo srkati vaših problemov, bolečine, a tudi sreče, zato ga ne poskušajte ustaviti. Pazite nanj.

Ne pozabite, da uporabite samo zato, da naredite en sam korak naprej, 200 milijonov celic. Spoštujete vse poti, ki ste jih do sedaj prehodili. Celo telo je delalo, da bi vam pomagalo priti tja, kjer ste.

Ne pozabite, da utrujeno kožo zamenjate vsakih sedemindvajset dni. Niste bili ustvarjeni, da bi zadrževali svojo preteklost, da bi vse probleme, bolečino nosili v sebi. Fizično ste izpustil vsako slabo stvar, ki se vas je kdaj dotaknila, opustili ste lahko vsako obžalovanje, vsako negotovost – a nikoli svojih demonov.

Ne pozabite, da je vaš jezik najmočnejša mišica v telesu. Narejeni ste bili, da govorite – torej govorite glasno in iskreno o tem, kako se počutite. Govorite o tem, kaj vas boli, o tem, kaj vas je zlomilo. Govorite o svoji zgodbi, delite jo s svetom.

Nikoli ne odnehaj!
Nikoli ne odnehaj!

Ne pozabite, da je ogljik v telesu isti ogljik, ki teče skozi Zemljo, isti, ki sestavlja gore. Naj vas to opomni, da lahko stojite sami, da ste sila, s katero se morate spoprijeti.

Ne pozabite, da so kosti v vašem telesu močne kot granit. Nikoli niste zlomljeni, nikoli niste šibki. Ko se počutite, da ne boste mogli prenesti teže strtega srca, ne pozabite, da so vaši temelji močnejši od betona. Narejeni ste bili, da bi zdržali, narejeni ste bili, da ste zdržali. Preživeli ste.

Vsak del vas, vsaka zaznana pomanjkljivost, napaka in vsak vidik tega, kdo ste, je bil narejen z namenom. Živite – zdaj!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.