fbpx

7+ trikov za nakupovanje na Amazonu, ki ti bodo vedno znova prihranili velike vsote denarja

S temi enostavnimi, a vseeno manj znanimi triki za nakupe na Amazonu, dosežite največje možne prihranke in nizke cene ter hkrati “odklenite” ponudbe, ki presegajo tudi precej nore cene najbolj znane razprodaje, Prime Day, pri največjem trgovcu na svetu. Čas je, da svoj denar obrnete pravilno in mu pustite, da dela za vas!

Nakupovanje na Amazonu je lahko izjemno zabavno, ko ugotovite, koliko priložnosti za izjemno ugodne nakupe vam ponuja. Tudi zato je Amazon najbolj priljubljena šoping platforma na svetu, ki ji zaupa največ kupcev na svetu in predstavlja skoraj 50-odstotni delež vse svetovne spletne prodaje. Gre tudi za največjo nakupovalno skupnost na svetu, z največjo bazo članov na svetu, ki uporabljajo številne ugodnosti članstva v Amazon Prime. Izjemne cene in ostale ugodnosti so možne prav zato, ker gre za tako velikega trgovca, za največjega trgovca na svetu! Tudi Slovenci na tej platformi opravimo vse več nakupov, saj smo podjetni in preudarni ter radi plačamo le toliko, kolikor je nekaj vredno. Zato smo pripravili zapis, ki vam bo v pomoč, da boste pri nakupih veliko prihranili, hkrati pa vam bo dal vpogled v dimenzije tega največjega trgovca.

Amazon je enostavno tako velik, da je zaradi tega velikokrat absolutno in hkrati prav absurdno cenejši od drugih, tudi od slovenskih trgovcev.

V tem zapisu vam bomo razkrili nekaj zelo preprostih trikov, s katerimi boste hitro prišli do izjemnih popustov. Pokazali vam bomo, kje pridete do posebnih kuponov za popuste, brezplačne poštnine in mnogo drugih ugodnosti, s katerimi bodo nakupi preceji ugodnejši od ponudb klasičnih spletnih trgovcev. Amazon namreč v letu 2020 “odklepa” večino svojih servisov tudi za slovenske kupce in tako Slovenijo postavlja na zemljevid največjega trgovca na svetu.

Nasvet za spletne nakupe na Amazon:

Slovenci skoraj brez izjeme uporabljamo nemški amazon.de, ki je brezhibno preveden v angleški jezik. Do slednjega dostopamo preko te povezave ali tako, da izberemo jezik pri nastavitvah spletnega mesta amazon.de (shrani to povezavo med priljubljene).

1. trik: Članstvo Amazon Prime pri največjem spletnem trgovcu

Amazon Prime ni le članstvo v nakupovalenm klubu - temveč predstavlja dostop do ene največjih digitalnih knjižnic filmov, knjig in glasbe.
Amazon Prime ni le članstvo v nakupovalenm klubu – temveč predstavlja dostop do ene največjih digitalnih knjižnic filmov, knjig in glasbe.

Amazon Prime je članstvo pri največjem trgovcu na svetu, ki avtomatično omogoča izjemne nakupne priložnosti. Slednje so povezane z velikimi popusti (Amazon Prime Day) in velikokrat brezplačnim hitrim pošiljanjem izdelkov. Poleg tega obstajajo tudi posebne dnevne ponudbe (Lightning Deals), kjer se na dnevni ravni v vseh kategorijah pojavljajo ekskluzivne ponudbe z izjemnimi popusti, seveda rezervirane le za člane Amazon Prime. Vendar Amazon Prime ne pomeni le posebnih nakupnih ugodnosti. S članstvom v Amazon Prime dobite tudi dostop do ene največjih knjižnic filmov in serij na svetu, Amazon Prime Video. Če radi prebirate knjižne uspešnice, boste s članstvom pridobili še možnost dostopa do Prime Reading, ki predstavlja mesečno izbiro na največji svetovni knjižni polici.

Amazon Kinlde je najbolj razširjena "bralna" aplikacija na svetu, kjer so vse knjižne uspešnice. Tudi takšne v Slovenskem jeziku!
Amazon Kinlde je najbolj razširjena “bralna” aplikacija na svetu, kjer so vse knjižne uspešnice. Tudi takšne v Slovenskem jeziku!

Seveda je tu še Amazon Prime Music, s knjižnico glasbe po meri audiofilov. Zato je članstvo v Amazon Prime ena redkih naročnin, ki se zares splača. Ne le zaradi popustov in hitrega pošiljanja izdelkov, temveč ker vam odpira brezplačne digitalne vsebine. Da bo vaša odločitev lažja, lahko 30 dni brezplačno preizkušate, kaj vse vam ponuja Amazon Prime. V tem času boste vse ugodnosti pridobili popolnoma brezplačno!

Z Amazon Prime bodo takoj dobavljivi izdelki pri vas že naslednji dan po naročilu!
Članstvo v Amazon Prime sicer stane 7,99 € na mesec, a znesek se vam bo povrnil že z znižano ali brezplačno poštnino ob prvem nakupu (za izdelke z oznako Prime). Naročnino lahko prekinete kadarkoli. Zato prav nič ne tvegate s prijavo na Amazon Prime. S prijavo preko priložene povezave pridobite še dodatne bonbončke in odklenete kupone z ugodnostmi.

Skrivni nujen nasvet za Amazon Prime:

Članstvo Amazon Prime lahko delite s svojim partnerjem oziroma članom vašega gospodinjstva. Če ste študent, lahko vašega cimra obdarite s tem, ko ga povabite v svoj Amazon Prime račun. Tako tudi on prejme ugodnosti, kot so znižana ali morebitna brezplačna poštnina, brezplačno pretakanje video posnetkov, shranjevanje fotografij, zgodnji dostop do izjemnih ponudb in še več. Preprosto dodajte člana vašega gospodinjstva v razdelek svojega računa Amazon Household.

Amazon Slovenija še ne obstaja zaradi majhnosti trga, a Amazon tudi pri nas ponuja večino ugodnosti velikih trgov!

2. trik: Amazon Outlet: pravo mesto za začetek vaših spletnih nakupov

Seveda ima največji trgovec na svetu Amazon tudi kotiček, kjer lahko izdelke kupite po izjemnih cenah, tako imenovani Amazon Outlet. Ne glede na to kaj kupujete, elektroniko, kuhinjske pripomočke, pohištvo, lepotne izdelke in celo živila, lahko s pregledom ponudbe Outlet pridete do visokih prihrankov, saj je Amazon Outlet velika zakladnica izdelkov, ki bi jih drugače lahko spregledali. Amazon Outlet je primerljiv z dnevno vročo ponudbo, ki je velikokrat rezervirana le za člane Amazon Prime. Zato smo v prejšnji točki izpostavili prednost članstva, ki avtomatično vpliva na vidnost določenih vročih ponudb. Ponudba Amazon Outleta se sproti posodablja in tako predstavlja najboljše mesto za začetek nakupovanja. Lahko pa ga uporabite kot vaš inspiracijski kotiček. Ponudbam se namreč velikokrat ne da upreti. Svetujemo, da spodnjo povezavo dodate v svoje spletne zaznamke.

Skrivni nasvet za Amazon Outlet:

Lepotne izdelke in kozmetične izdelke največjih blagovnih znamk (Dove, Burt’s Bees, Covergirl, Bare Minerals, L’Oreal Paris, Olay, Revlon) kupujte obvezno preko povezave Outlet, saj vas bodo določene cene popolnoma sezule. To so potrdile tudi slovenske lepotne in modne blogerke, ki prisegajo na Amazon!

3. trik: Amazon Warehouse, Amazonovo skladišče: ko ceneje enostavno ne gre

Amazon Warehouse - poznajo le najbolj pretkani spletni nakupovalci. Ponudba pa vas bo predvsem cenovno sezula!
Amazon Warehouse – poznajo le najbolj pretkani spletni nakupovalci. Ponudba pa vas bo predvsem cenovno sezula!

Najverjetneje poznate kotiček v fizičnih trgovinah, kjer vas čaka odprodaja razstavnih eksponatov ali odprodaja izdelkov s poškodovano embalažo. Tudi Amazon ima takšno virtualno skladišče, ki se imenuje Amazon Warehouse. Tu se znajdejo izdelki, ki so jih kupci vrnili, imajo poškodovano embalažo ali pa so že bili uporabljeni ali prenovljeni. Za te izdelke so značilne nizke cene z visokimi popusti. Navedeni po kakovosti – zelo dobri, sprejemljivi ali kot novi – Amazon pa za njih zagotavlja dobre pogoje vračila in preizkušanja, zato je nakup varen. Kupci tako vedo kaj kupujejo in imajo pravico do menjave. Poleg tega pa vam Amazon za te izdelke nudi tudi garancijo in možnost vračila izdelka. Zato je tu nakup popolnoma varen.

Skrivni nasvet za Amazon Warehouse:

Tudi če nimate članstva Amazon Prime, lahko v razdelku Warehouse kupujete z vsemi pravicami in ugodnostmi članstva Prime, vključno z velikokrat brezplačno poštnino in možnostjo vračila blaga. Kljub vsemu svetujemo, da se vpišete v brezplačen preizkus Amazon Prime, da si zagotovite prav vse ugodnosti in pravice!

4. trik: Ponavljajoče se dostave: top trik premetenih kupcev, s katerim prihranite tudi 15 odstotkov ali več!

Ponavljajoče dostave, oziorma dobave - naprimer WC paprija vam prinesejo dodatne popuste do 15 odstokov!
Ponavljajoče dostave, oziorma dobave – naprimer WC paprija vam prinesejo dodatne popuste do 15 odstokov!

Ste si že kdaj izračunali, koliko toaletnega papirja porabite mesečno? Za izdelke, ki jih vedno znova kupujete po nekem urniku, lahko nastavite avtomatične ponavljajoče se dostave. Na primer, če vsake tri mesece kupujete za podjetje 5 paketov pisarniškega papirja, si nastavite ponavljajoče se naročilo in pri Amazonu vam avtomatično dostavijo izdelek. Seveda vas sistem pozove k potrditvi dostave, ki jo lahko kadarkoli prekličete ali pa prestavite na kasnejši termin. Pri vsem tem pa je najpomembneje, da vam nastavitev ponavljajočih se dostav prinaša dodaten popust in s tem najnižjo možno ceno na trgu.

Skrivni nasvet :

Če ste podjetje, se v Amazon obvezno prijavite s poslovnim računom Amazon Business, ki ga pridobite in ustvarite prek te povezave. Ponavljajoče se dobave bodo še enostavnejše, saj boste lahko ustvarili skupinsko nabavo s sodelavci. Kot slovenski zavezanci za DDV, pa na nemškem Amazonu kupujete brez DDV-ja, torej neto vrednost izdelkov.

5. trik: Amazon Business: slovenska podjetja – zavezanci za DDV – kupujejo na amazon.de brez DDV-ja

Mlada slovenska startup podjetja prav vse svoje potrebe po pisarniškem materialu in osnovnih sredstvih zadovoljujejo z nakupi na Amazon.de
Mlada slovenska startup podjetja prav vse svoje potrebe po pisarniškem materialu in osnovnih sredstvih zadovoljujejo z nakupi na Amazon.de

Ogromno število slovenskih podjetji svoje nabave že opravlja preko poslovnih računov na amazon.de. To počnejo informirani in racionalni podjetniki, ki skrbijo za vsak svoj vložen evro. Amazon Business podjetju zagotavlja izjemne količinske popuste, skupinsko nakupovanja (nakupujejo lahko vsi sodelavci z dostopom), odlog plačila za 30 dni, možnosti hitrih kreditov, plačil s plačilnim nalogom SEPA, po predračunu, s PayPalom ali s kreditno kartico. Poslovni uporabniki pa so tudi upravičeni do posebnih cen, ki so namenjene le njim, ter do posebnega programa Business Prime, kjer so na voljo velikokrat brezplačne poštnine in kopica drugih možnosti. Slovenska podjetja, ki so zavezanci za DDV, pa lahko v okviru amazon.de (pravilna izbira za slovenske nakupe), nakupujejo brez obračunanega DDV-ja in tako razbremenijo finančni tok podjetja. Razlogov za registracijo v Amazon Business je ogromno, natančno si jih lahko preberete (na povezavi) v zapisu o Amazon Business.


Skrivni nasvet za poslovne uporabnike – slovenska podjetja :

Ustvarite poslovni račun Amazon Business in povabite svoje sodelavce (vpišite njihove elektronske naslove). Skupaj nabavljajte potrebščine za podjetje, vi pa obdržite kontrolo nad končno izvedbo nakupa s potrjevanjem nakupov. Tako imate celovit pregled nad poslovanjem, nabavo in prejetimi računi. Amazon Business je celovit sistem interne nabave osnovnih sredstev, kot so računalniki ali pisarniški material, po izjemnih najnižjih možnih cenah.

* Ob prijavi preko zgornje povezave boste dobili posebne ugodnosti in popuste ter kupone za brezplačno dobavo. Amazon vam bo do tri dni po
opravljeni prijavi poslal elektronsko pošto. Količina je omejena, tako da se prijavite čim prej!

6. trik: Nakupovanje daril je res preprosto! Tudi za tiste, ki so brez idej za darila!

Amazon darila - umetna inteligenca in nakupovalne navade drugih uporabnikov vam bodo razkrila zares popularna darila za vaše najbljižje!
Amazon darila – umetna inteligenca in nakupovalne navade drugih uporabnikov vam bodo razkrila zares popularna darila za vaše najbljižje!

Priznajmo si! Nakupovanje daril je lahko prava nočna mora. Zato so pri Amazonu temu namenili celotni oddelek, ki s pomočjo analitike in različnih parametrov pomaga izbrati najbolj primerno darilo. Amazon to omogoča tudi v specializiranih oddelkih, kot sta na primer obdarovanje dojenčkov in seveda oddelek za mladoporočence. Amazon ponudi splošne predloge za darila (odrasli, otroci, malčki in dojenčki), nato pa izbiro zoži z dodatnimi filtri. Uporabniki lahko ustvarijo tudi seznam želja, ki ga lahko delijo z drugimi in tako na primer usmerijo k pravilnim nakupom daril. To še posebej velja za mladoporočence, pri katerih je res naporno komunicirati nakupne sezname.

7. trik: Amazonovi kuponi in popusti

Največji popusti so na Amazon v okviru posebnega nakupovalnega dne - Prime Day. Vendar obstaja zelo skrit del spletnega mesta, kjer boste vedno znova odkrili neverjetne popuste. Sledite povezavi!
Največji popusti so na Amazon v okviru posebnega nakupovalnega dne – Prime Day. Vendar obstaja zelo skrit del spletnega mesta, kjer boste vedno znova odkrili neverjetne popuste. Sledite povezavi!

Hmm… kuponi, popusti. Sliši se znano, a to obvladajo le pravi mojstri Amazona. Na precej skriti sekciji spletnega mesta, na tej povezavi, boste našli množico kuponov za najrazličnejše izdelke. Pri nekaterih izdelkih lahko prihranite tudi do 20 odstotkov. Sistem je izjemno enostaven, saj izberete kategorijo kupona (lepota, računalniki, pijače, itd.) in pridobite ugodnost.

Skrivni nasvet za poslovne uporabnike – slovenska podjetja :

Preden se odpravite k nakupom, imejte nakupovalni listek, seznam želja. Preiščite določeno kategorijo ter unovčite kupon. Popolnoma enostavno.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.