fbpx

Iguaneye Jungle: natikači po navdihu amazonskih Indijancev

Če si domišljamo, da smo večino stvari izumili v sodobnem času, se močno motimo. Nekateri izumi, ki so del našega vsakdana, segajo tako daleč nazaj, da si mislite ne moremo. Enaka zgodba velja za gumo, ki jo poznamo na podplatih naših obuval. Sodobna tehnologija je pristavila svoj lonček in dobili smo prav poseben natikač.

Zagotovo ste že kdaj poskušali teči v natikačih, bolj poznanih kot ‘flip-flopi’. Po nekaj korakih ste najbrž obupali, saj je podvig skoraj podoben teku v smučarskih čevljih.

Pri podjetju Iguaneye so želeli temu narediti konec. Izdelali so ergonomsko oblikovan natikač Iguaneye Jungle, ki ga pravzaprav sestavljata 2 dela. Podplat se namreč v celoti prilega obliki vašega stopala, del, ki ločuje palec od ostalih prstov, pa je zaščiten. Podjetje je navdih črpalo od amazonskih Indijancev, ki so namakali svoja stopala v tekočo gumo iz kavčukovca in jih tako (za)varovali. Oba dela natikača, ki ju morate sestaviti skupaj, sta natisnjena v 3D-tehniki. Natikač sestavljata materiala Duraform Flex ter Duraform TPU, ki sta izjemno trpežna in raztegljiva materiala.

Natikač Iguaneye Jungle bo na voljo od 7. decembra na platformi za financiranje Indiegogo po ceni 49 evrov.

Galerija – Iguaneye Jungle: natikači po navdihu amazonskih Indijancev

Dodatne Informacije

Več informacij:
thunderclap.it

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!