fbpx

Vinci 2.0: prve pametne slušalke z umetno inteligenco na svetu

Umetna inteligenca se počasi, a vztrajno preriva skozi vse pore našega življenja. Lahko bi se pošalili in dejali, da bo kmalu ‘skočila iz vsake paštete’. Kakorkoli, z navdušenjem lahko pričakujemo, kje jo bomo lahko še preizkusili, katera napravica bo z njo opremljena oziroma kaj nam prinaša. Do takrat pa si poglejmo Vinci 2.0, prve pametne slušalke, ki so opremljene z umetno inteligenco.

Slušalke Vinci 2.0 niso ravno najbolj običajnega videza. A to je v tem trenutku manj pomembno.

Vinci 2.0 so pametne slušalke z vgrajeno umetno inteligenco, ki bo pomagala spremljati različne človekove funkcije, kot je srčni utrip ali pa samo kraj, kjer se ta človek nahaja. Tako si bodo slušalke vsakič, ko boste s slušalkami poslušali glasbo ali izgovorili glasovni ukaz, ‘zapisale’ vse pridobljene informacije ter jih uporabile za naslednjič. S slušalkami lahko poslušali glasbo prek spletnega prenosa, jih uporabljali za meritve življenjskih funkcij ali pa jih uporabljali kot osebnega trenerja. Praktično bodo lahko nadomestile pametni telefon, saj boste prek njih lahko preverili vreme, jih vprašali za smer ali opravili klic.

V slušalkah Vinci 2.0 se nahaja procesor Mediateck Quad-Core Cortex A7 z enim gigabajtom spomina. Opremili so jih tudi z omrežjem 3G ter povezavo Wi-Fi, omogočili pa so tudi povezavo z Amazon Alexo. Na voljo so v treh različicah, in sicer z 8 GB, 16 GB in 32 GB prostora za shranjevanje. Zadnji 2 različici sta opremljeni tudi z 1,1-palčnim zaslonom HD. Pravi paket!

Cena za Vinci 2.0 je 129 evrov (8 GB), 242 evrov (16 GB) oziroma 340 evrov (32 GB).

Galerija – Vinci 2.0: prve pametne slušalke z umetno inteligenco na svetu

Dodatne Informacije

Več informacij:
en.vinci.im

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!