fbpx

Imate dovolj pakiranja? Ta letalska družba vam bo posodila oblačila, zato ne boste potrebovali prtljage

Foto: envato

Če imate tudi vi dovolj pakiranja, vam Japan Airlines ponuja nenavadno (dobro) rešitev.

Japonski letalski prevoznik Japan Airlines je pred kratkim predstavil ponudbo, pisano na kožo vsem, ki imajo dovolj pakiranja pred potovanjem. Pobuda imenovana »Any Wear, Anywhere« potnikom na letalih omenjene družbe omogoča, da si najamejo komplete oblačil za čas bivanja na Japonskem. Na ta način so želeli pri letalski družbi optimizirati potovanja svojih potnikov, program pa bodo testno izvajali do avgusta 2024.

Foto: Unsplash/Mahdi Chaghari

Čeprav se vam bo zdelo kot odlična rešitev za vse, ki imajo dovolj pakiranja, pa to ni prvotni cilj kampanje. Letalska družba je namreč želela s projektom zmanjšati težo letal, posledično pa zmanjšati tudi ogljični odtis družbe.

»Po pandemiji Covid-19 se je povpraševanje po poletih spet povečalo, a s poudarkom na trajnosti, zaradi česar po vsem svetu narašča želje po trajnostnem turizmu. Koncept storitve zagotavlja potovalno izkušnjo z minimalno prtljage. Potniki pa si lahko oblačila izposodijo, s čimer prispevajo k varovanju okolja,« je letalski prevoznik zapisal v svoji izjavi.

Foto: Unsplash/Annie Spratt

Teža potnikov, prtljage in tovora prispeva k porabi goriva in ogljičnemu odtisu posameznega letala. Vsakih 10 kg teže manj pri letu, kakršen je iz New Yorka v Tokio, pomeni 7,5 kg emisij manj.  In kako omenjena kampanija deluje? Cena izposoje oblačil seveda zavisi na številu izposojenih kosov, zanjo pa boste tako odšteli med 26 eur do 44 eur. V najugodnejšem kompletu ponujajo tri zgornje in dva spodnja dela, najdražja opcija pa vključuje šest zgornjih in tri spodnje kose oblačil. Ta se razlikujejo glede na sezono (poletje, zima, pomlad/jesen) in priložnost.

Če želite koristiti »Any Wear, Anywhere«, se mesec dni pred potovanjem registrirajte na spletni strani in vnesite referenčno številko leta ter naslov hotela oz. namestitve. Na ta naslov vam bodo dostavili komplete oblačil. Obdobje izposoje oblačil traja dva tedna.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.