fbpx

Impossible- zložljivo električno kolo, ki se lahko skrije v nahrbtnik

Danes je v bankah skoraj nemogoče dobiti kredit za drzno idejo, a kdo ga potrebuje, ko pa imamo Kickstarter, kjer bo med drugim Nemogoče kmalu postalo mogoče. Govora je o zložljivem električnem kolesu ''The Impossible'' (Nemogoče), petkilogramskem žepnem prevoznem sredstvu, ki se skrije v nahrbtnik.

Električna kolesa so v zaletu že od leta 2010 in zdi se, da postajajo vse bolj resna alternativa ne toliko mestnemu kolesu, kot pa prevoznim sredstvom na hlape. Ker skoraj polnokrvno karbonski Impossible (nekaj dotikov jekla je na na pregibu) v ”fetus” poziciji v višino meri le 43 centimetrov in ga je možno zložiti v priložen nepremočljiv nahrbtnik NeverWet, ki s petimi kilogrami ne presega teže običajne šolske torbe, se zdi, da bo hitro osvojil srca ljubiteljev tovrstnega prevoza in tudi tistih, ki so do sedaj omahovali.


Sedež, ki spominja na barski stol brez naslonjala je hkrati tudi prostor za hrambo in zdrži ljudi težke do 85 kilogramov. Poganja ga 3.6 valji DC (diskasti) motor z 44.5 gramsko baterijo z 2900 miliamperi (mAH), ki omogoča vožnjo do hitrosti 20 km/h in 45-minutno avtonomijo, kar pomeni, da ob normalni potovalni hitrosti zmore cca. 25 kilometrov. Polnimo ga lahko kjerkoli je vtičnica, tako da se ni bati, da bi morali nazaj pešačiti.

PREBERITE ŠE: Kit Bike – zložljivo kolo, ki ga lahko pospravite v torbo

Impossible je enostavno zložljiv, vzdržljiv in prilagodljiv glede na višino (40% delov je trenutno narejenih po meri, stremijo k 100%) ter zaenkrat na voljo ”le” v beli in črni barvi. Aja, pa najmanjše zložljivo kolo na svetu je. Se nam je zdelo, da smo nekaj pozabili.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!