Inovativni pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem

Pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem

Danes se ne moremo pritoževati nad ponudno pomivalnih strojev, a vseeno pogrešamo nekaj, česar so bili v preteklosti že deležni njihovi bližnji sorodniki, pralni stroji. Pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem. Medtem ko lahko pri pralnih strojih izbirate med takšnimi s sprednjim in zgornjim polnjenjem, pri pomivalnih ni tako. Vse do zdaj. Bil je že čas! Zakaj je moral naš križ trpeti toliko časa?

Mohsen Jafari Malek in Behzad Taheri sta predstavila pomivalni stroj z zgornjim polnjenjem. ‘Potopni’ stroj omogoča zlaganje brez sklanjanja, podobno kot nekateri pralni stroji to omogočajo že desetletja. Zgledu sledi nekaj desetletij prepozno (vseeno bolje zdaj, kot nikoli), z njim pa ne le pridobimo na prostoru (stroji s sprednjim polnjenjem zaradi vrat terjajo veliko prostora), ampak naredimo uslugo hrbtenici.

Pralni stroj z zgornjim polnjenjem ni nič novega, pomivalni pač.
Pralni stroj z zgornjim polnjenjem ni nič novega, pomivalni pač.

Pravzaprav je nelogično, da nismo že prej dobili pomivalnega stroja z zgornjim in ne s stranskim polnjenjem, saj je pri pralnem stroju treba oblačila zgolj vreči v boben, pri pomivalnem pa je treba posodo in pribor zlagati sistematično, zato je vse skupaj precej bolj zamudno.

PREBERITE ŠE: Prozoren toaster Bamboo and Glass za nikoli več zažgan toast

Pranje v takšnem stroju zaradi drugačne razporeditve košar omogoča smotrnejšo razporeditev pralnih šob in posledično učinkovitejše pranje, prav tako ne more puščati vode, saj so tesnila na vrhu. Žal je pomivalni stroj, katerega košare se kot potopni stebriček dvignejo iz stroja, za zdaj zgolj koncept. Kdo in če bo pograbil dizajn oblikovalcev, še ni znano, vsekakor pa upam, da ponudniki kmalu odreagirajo in naredijo tisto, kar bi morali že zdavnaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Brazilian Edelweiss: rastlina z žametnimi listi, ki si jo boste takoj zaželeli v svojem stanovanju