iPhone 8 in iPhone 8 Plus: za ljubitelje klasike

Skupaj z iPhonom X je Apple napovedal prihod pametnih telefonov iPhone 8 in iPhone 8 Plus. Gre za nadgradnjo predhodnika: iPhone 8 in iPhone 8 Plus sta zdaj zadaj 'oblečena' v izjemno trpežno steklo (za brezžično polnjenje), poganja ju močnejši procesor A11 Bionic, izboljšane so kamere, zaslon pa je obogaten s tehnologijo True Tone.

Za iOS 11 pravijo, da bo najbolj testiran in najbolj spoliran operacijski sistem vseh časov. Vsebuje kopico novih lastnosti, kot so, recimo, novi sistem File Manager, Drag & Drop, večopravilni smernik in še kaj. Z njegovo pomočjo bodo novi iPhoni delovali kot še nikoli do zdaj.
Veliko je bilo ugibanj, kako se bo imenoval novi iPhone. To je seveda iPhone X. iPhona 7 in 7 Plus pa bosta zmenjala iPhone 8 in iPhone 8 Plus, ki sta nekakšni nadgradnji obstoječih sedmic. Novinca sta mikroskopsko odporna na prah in vodo.
Tako spredaj kot zadaj ju pokriva najtrpežnejše steklo, ki je bilo kadarkoli uporabljeno za pametni telefon. Vgrajen imata novi procesor A11 BIONIC, ki je najzmogljivejši in najhitrejši procesor v kateremkoli Applovemu telefonu do zdaj. Seveda ima isto aluminijasto-stekleno tehnologijo in isti procesor vgrajen tudi iPhone X. Na voljo bosta v treh barvah, srebrni, vesoljsko sivi in zlati.
https://www.youtube.com/watch?v=k0DN-BZrM4o
Veliko novosti se vrti okoli kamere. Ta ima zdaj 12 MP, pri Plusu pa dve kameri sprejmeta kar 83 % več svetlobe. Pri obeh imamo na voljo način za portrete, pri katerem lahko izbiramo različne svetlobne profile. Tu je treba poudariti, da ne gre za filtre, temveč za povsem realno spremljanje svetlobe s pomočjo senzorjev. Glede na dane možnosti nato izberemo najprimernejši način fotografiranja. Izboljšana je hitrost ostrenja in zmanjšan je šum pri fotografiranju. iPhone 8 posveča večjo pozornost obogateni resničnosti. Tako bo mogoče katerokoli površino spremeniti v igro ali si ogledovati zvezdne instalacije ob usmeritvi kamere v nebo.
https://www.youtube.com/watch?v=UL3K5QJKOLg
iPhone 8 in iPhone 8 Plus bosta na voljo s 64 ali 256 gigabajti prostora in prav tako kot iPhone X podpirata brezžično polnjenje s podporo protokola QI.

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!