Te nebeško mehke palačinke bodo ohranile svežino in jih lahko ješ tudi naslednji dan.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
INGREDIENTI:
- 200 g di farina
- 200 ml di latte
- 200 ml di acqua minerale
- 2 cucchiai di olio
- 1 zucchero vanigliato
- scorza di limone
- pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 albume d'uovo
PREPARAZIONE:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte latte E un uovo, nato jima dodajte acqua minerale, zucchero vanigliato, sale, limonino lupino, olio E farina. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Pancake soffici alle mele
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Pancake con farina di cocco
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom