Te nebeško mehke palačinke bodo ohranile svežino in jih lahko ješ tudi naslednji dan.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
INGREDIENTI:
- 200 g di farina
- 200 ml di latte
- 200 ml di acqua minerale
- 2 cucchiai di olio
- 1 zucchero vanigliato
- scorza di limone
- pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 albume d'uovo
PREPARAZIONE:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte latte E un uovo, nato jima dodajte acqua minerale, zucchero vanigliato, sale, limonino lupino, olio E farina. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
![Palačinke, mehke kot pena: trik, ki si ga boš zapisal](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2019/04/shutterstock_735776650-e1556103103418-660x468.jpg)
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Pancake soffici alle mele
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Pancake con farina di cocco
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom