Vuoi conoscere il modo più veloce per sbucciare le castagne? Dicono che una buona preparazione è metà del lavoro svolto. Questo vale anche per la preparazione delle castagne. Di cosa bisogna tener conto per poi sbucciare le castagne nel modo più semplice e veloce possibile? Scoprilo di seguito.
Sai kako najhitreje olupiti kostanj? Resda ima lupljenje pečenega kostanja svoj čar, v primeru večje količine pa lupljenje hitro postane mukotrpno delo. Če se želite temu izogniti, potem si preberite nekaj nasvetov, kako se lažje prebiti do sredice kuhanega, pečenega in surovega kostanja.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: gnocchi di castagne
To so ključne točke, ki jih je pametno upoštevati pri pripravi kostanja.
Kako najhitreje olupiti kostanj – pustite kostanj stati
Tako kot meso je kostanj boljši, če je odležan. Razporedite ga po papirju in pustite počivati najmanj tri dni. Izsušenega je namreč lažje lupiti.
Kako najhitreje olupiti kostanj – zarezovanje
Zarezovanje je ključ do lažjega lupljenja. Ne delajte tega mimogrede, saj boste pozneje to obžalovali. Čez trebuh kostanja naredite čim daljši rez, ki naj bo tako globok, da prebijete lupino in tanko ovojnico pod njo.
Kako najhitreje olupiti kostanj – pečenje na ognju
Kostanj pecite na močnem ognju oziroma v čim bolj razgreti ponvi. Na ta način bo lupina hitro počila in meso kostanja bo kar samo sililo ven. Kostanja ne pozabite mešati, sicer se lahko zažge.
Kako najhitreje olupiti kostanj – s pomočjo mikrovalovne pečice in cvrtja
Če potrebujete surov olupljen kostanj, si pomagajte z mikrovalovko in zarezanim križcem na ploski strani kostanja. Vanj zarežite toliko, da predrete lupino in kožico. Po dve pesti kostanjev pecite v pečici dve minuti in še vroče olupite. Če se ne želite trpinčiti z lupljenjem surovega kostanja, lahko uporabite tudi metodo s cvrtjem na ponvi. Kostanj po dolgem zarežite čez trebuh in ga položite v ponev s segretim oljem. Cvrite tri minute in počakajte, da se ohladi, preden ga olupite.
Kako najhitreje olupiti kostanj – kuhan kostanj za kostanjev pire
Če pripravljate kostanjev pire, uporabite stiskalec za česen. Kuhan kostanj prerežite po polovici in prerezani del s stiskalcem stiskajte kot česen in pire bo nastal kar sam.