fbpx

Izjemne hišice za otroke priznanih arhitektov

Dvajset najboljših svetovnih arhitektov in oblikovalcev se je združilo in ustvarilo čudovite hišice za otroke, s katerimi so na dražbi konec lanskega leta zbirali sredstva v pomoč dobrodelni organizaciji KIDS.

Projekt gradbenega podjetja Cathedral Group je bil navdihnjen po hišici za punčke Edwina Lutyensa iz leta 1922, ki je tradicionalno otroško igračo uporabil za prikaz izjemne britanske arhitekture, obrtništva, umetnosti in notranjega dizajna. Tako so povabili skupino sodobnih arhitektov in oblikovalcev, da skupaj z umetniki in ostalimi kreativci ustvarijo novodobne hišice za otroke.

Rdeča nit projekta je bila dobrodilna pomoč organizaciji KIDS, ki nudi podporo otrokom s posebnimi potrebami, mladim in njihovim družinam. Zato je bila naloga ustvarjalcev, da oblikujejo hišice z vsaj enim elementom, ki olajša vsakodnevno življenje otrokom s posebnimi potrebami. Sledila je javna razstava v eni najstarejših dražbnih hiš na svetu, Bonhams, kjer so zbrali skoraj 90.000 funtov. V spodnji galeriji si lahko ogledate 20 očarljivih stvaritev kot izjemnih miniaturnih arhitekturno-umetniških presežkov:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!