fbpx

Bugatti Veyron na valovih

Foto: blessthisstuff.com

Britanski oblikovalec je razkril osupljiv koncept super jahte, ki temelji na zadnji posebni izdaji luksuznega avtomobila Bugatti Veyron.

Osupljive skice je narisal priznani oblikovalec Ben Walsh, ki trenutno dela kot oblikovalec notranjega dizajna za Peugeot in Citroën. Navdih je dobil pri zadnji posebni izdaji VeyronaSang Bleu ali Blue Blood Grand Sport model, ki je bil predstavljen leta 2009 na prestižnem sejmu avtomobilov Pebble Beach Concour v Kaliforniji.

Koncept 9-metrske jahte uporablja ogljikova vlakna in aluminijasto ohišje, ki odraža videz avtomobila. Čudovita oblika metulja se na koncu zoži v propeler, ki naj bi ga poganjal quad-turbo W16 motor iz cestne različice Bugattija.

Podrobnosti o super jahti je malo in ne pričakuje se, da bi koncept kdaj prenesli v realnost. Izgradnja takšnega prestiža bi namreč stala okrog dva milijona eurov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!