Izjemno uspešni ljudje, ki so po 30. letu spremenili svoje kariere

Vas delo, ki ga opravljate vsakodnevno, resnično veseli? Če temu ni tako, je morda čas, da premislite o spremembi kariere.

Živ dokaz za to, da za spremembo v življenju ni nikoli prepozno, je teh 10 izjemno uspešnih ljudi, ki so po 30. letu svojo kariero preusmerili na drugo področje.

Jeff Bezos


Direktor Amazona se je v mlajših letih ukvarjal z računalniško znanostjo. Na Wall Streetu je delal za različna finančna podjetja, nakar se je preusmeril v elektronsko poslovanje in pri 31 letih ustanovil danes največjo spletno trgovino na svetu.

John Glenn


John Glenn je leta 1962 kot prvi ameriški astronavt je obkrožil Zemljo. 12 let kasneje je pri 52 letih postal senator ameriške zvezne države Ohio. Na položaju je ostal kar 24 let. V vesolje se je v okviru 9-dnevne misije ponovno vrnil leta 1998.

Terry Crews

https://www.instagram.com/p/BvSYufIAATy/
Ameriški orjak, ki je javnosti poznan predvsem po svojih igralskih vlogah, si je v 90. letih prejšnjega stoletja kruh služil kot igralec ameriškega nogometa v ligi NFL, kjer je prebil 4 sezone. Gledalce na malih zaslonih med drugim navdušuje v serijah Vsi sovražijo Chrisa in Brooklyn 99.

Martha Stewart


Martha Stewart je kariero pričela kot model. Svojo srečo je preizkusila tudi na Wall Streetu, kjer je opravljala delo borzne posrednice. Ljubezen do kuhanja in medijev je združila z ustanovitvijo podjetja Martha Stewart Living Omnimedia.

Jonah Peretti

View this post on Instagram

Jonah Peretti has been on the front line of the revolution in the global media industry for more than a decade. He was a co-founder of the Huffington Post but is best known as CEO and founder of BuzzFeed. . "We've spent two years not looking at Google search numbers. A sort of 'aha' moment for me was when I got a few emails from people saying, 'I didn't find anything good to share on BuzzFeed today, I'm upset.'" Peretti realized people weren't visiting his site just to entertain themselves. They wanted to find things for family members, friends, and Twitter followers. . "I care a lot about the quality of the content we create. I care about if we're moving the conversation, and does our reporting move the conversation? I care about telling the public new information and breaking a story. I care a lot about whether we're consistently creating content that people think is worth sharing. I think about unique visitors as a proxy for, if people are sharing our content, then that should grow our uniques. There are things we could do to juice our uniques that we don't do, and there are things we can do to juice our pageviews that we don't do. We're focused on the long term of having really healthy metrics and having people really love the site." . Text Source: Business Insider. – #tuescreativestory #creativeentrepreneur #scoopoint #scoopointpenang #scoopointcoworking #buzzfeed #huffingtonpost #jonahperetti #digitaljournalism

A post shared by Scoopoint Learning & Community (@scoopoint) on


Jonah Peretti je spletni strani Buzzfeed in The Huffington Post ustanovil v svojih 30.. Pred tem je učence v srednjih šolah učil, kako uporabljati pisarniški paket Microsoft Office.

Vera Wang


Ameriška modna oblikovalka se je v modno industrijo podala šele pri 40. letih. V mladosti se je ukvarjala z umetnostnim drsanjem in novinarstvom.

Dwayne “The Rock” Johnson


Priljubljeni “The Rock” svoje kariere ni zamenjal le enkrat, pač pa dvakrat. Pot je začel kot igralec ameriškega nogometa, nadaljeval kot tekmovalec v wrestlingu, med zvezdami pa se je v 21. stoletju utrdil kot igralec.

Ronald Reagan


40. predsednik Združenih držav Amerike se politični karieri ni začel posvečati hitro. Sprva se je uveljavljal kot hoolywoodski igralec, predsedniški stolček pa je zasedel šele pri 69 letih.

Arnold Schwarzenegger


Arnold Schwarzenegger je v 20. letih svojega življenja blestel kot bodybuilder, v 30. letih pa se je preizkusil v igralskih vodah. Leta 2003 je postal guverner Kalifornije.

Harland Sanders


Harland oziroma Colonel Sanders je franšizo Kentucky Fried Chicken ustanovil leta 1952. 12 let kasneje jo je prodal za 2 milijona dolarjev. Pred tem je opravljal najrazličnejša dela. Denar je služil tudi na železniški in bencinski postaji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Princ Willliam in Kate Middleton: najbolj romantičen posnetek iz njunega zasebnega družinskega življenja