Izpusti ga!

Moraš ga izpustiti, ker ni več ista oseba, ki si jo ljubila.

Ni več tista oseba, ki se ti je vedno nasmehnila, ko so se vajine oči srečale. Ni več človek, ki ima tvoje srce. On je človek, ki ti je ukradel srce.

Izpustiti ga moraš, ker se ne bo vrnil k tebi. Ne glede na to, kako močno si prizadevaš, da bi se to zgodilo in ne glede na to, kako si to želiš.

In če se vrne? Ne bo ostal dolgo. Veš, to je samo on, takšen je, to nima nobene veze s teboj. Moški, ki odide, bo vedno tisti, ki bo zbežal znova in znova. Prepričeval te bo, da je dober, prijazen, da je samo on pravi zate. Ampak ne, on je samo strahopetec. Ti si pogumna. Ti si tista, ki je pomembna.

Moški, kot je on, samo jemlje in jemlje. Ničesar ne da. Ne misli na nikogar, razen nase, ampak tega še zdaj ne vidiš. Tega še ne veš, ker te je zavil v svoje hladno srce.

Ne zasluži si ljubezni, ki mu jo nenehno daješ. Ne zasluži si doma, ki si ga naredila zanj v svojem srcu, tvoje lepote in strasti, ker ni človek, ki ostane. On je človek, ki odhaja brez razloga. On je moški, ki mu je vseeno, koga uniči na svoji poti. Je človek, ki mu je vseeno, koga boli, dokler je sam srečen.

Moraš ga izpustiti, ker ni več ista oseba, ki si jo ljubila.
Moraš ga izpustiti, ker ni več ista oseba, ki si jo ljubila.

Izpustiti ga moraš, ker boš nekega dne srečala nekoga, zaradi katerega bo on videti dolgočasen. Srečala boš nekoga, ki te bo videl v svetlih in drznih barvah. Spoznala boš nekoga, ki te bo dejansko obravnaval z dostojanstvom in spoštovanjem, ki si si ga zaslužiš.

Ker moški, ki si ga še vedno obupno želiš, ne misli nate. V glavi si kar naprej izmišljaš zgodbe. Nenehno se sprašuješ, kaj počne in ali misli nate ali ne. Misliš, da je pravi moški zate, a v resnici je samo velik kup zmede. Obseden je sam s seboj. Ni mu mar za nikogar.

Izpusti ga, ker ni vreden tvoje ljubezni. Ni vreden poželenja, ki mu ga namenjaš. Ni vreden, da bi bil ves dan v tvoji glavi. Moraš ga izpustiti – zaradi sebe.

Izpusti ga, da boš začela ljubiti sebe bolj, kakor ljubiš njega. Izpustiti ga moraš, da začneš živeti življenje, ki si ga želiš, namesto da živiš življenje, ki ga zaničuješ.

Izpustiti ga moraš, da pokažeš sebi, da zmoreš. Da dokažeš sebi, da ti je bolje brez njega – da si dovoliš biti v redu, sama s seboj.

Izpustiti ga moraš, da si pokažeš, da ga ne potrebuješ več, da si sposobna živeti polno življenje brez njega. In moraš ga izpustiti, da končno spet začneš verjeti vase.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!