fbpx

Izvirna in trajnostna darila, s katerimi boste navdušili družino in prijatelje

Foto: ikea.com

Vsi smo vsaj enkrat v življenju dobili darilo, ki je po prvem navdušenju pristalo v omari in na katerem se še dandanes nabira prah. Zato je razumljivo, da se vsako leto znova soočamo s problemom, kako svojim najdražjim podariti nekaj posebnega in uporabnega. Podjetje Ikea je morda najboljše mesto za letošnje praznično nakupovanje. Odkrili boste nov način obdarovanja, ki je prijazen do okolja. In še namig: trajnostno sploh ne pomeni tudi drago...

S trajnostnimi darili ne boste pomagali le našemu planetu, temveč boste z njimi tudi spodbudili svoje najdražje, da bodo tudi oni bolj prijazni do okolja. V zadnjih letih smo se vsi začeli zavedati, da moramo korenito spremeniti svoj življenjski slog in se usmeriti v bolj trajnosten in spoštljiv odnos do našega planeta.

Za vas smo pripravili seznam izvirnih in trajnostnih daril, za katera ne boste odšteli več kot 30 evrov, hkrati pa boste pomagali spremeniti gospodinjstva vaših najdražjih v bolj trajnostne domove.

Darila za otroke: mali koraki za lepši jutri

BLÅVINGAD kolekcija

Če so otroci navdušeni nad skrivnostnimi morskimi globinami, priporočamo, da se skupaj z njimi potopite v BLÅVINGAD kolekcijo, ki so jo navdihnili oceani. Ker pri podjetju IKEA skrbijo za bolj pozitiven učinek na planet, so mehke igrače iz kolekcije izdelane iz mešanice reciklirane plastike PET in plastike, ki bi sicer končala v oceanih. Celotna kolekcija je namenjena spodbujanju igre in radovednosti o največjem življenjskem okolju na svetu, tako pri malčkih kot pri mladostnikih. Otroci imajo naš planet radi, zato so se pripravljeni o skrbi zanj veliko naučiti – tudi skozi BLÅVINGAD kolekcijo.

Igrače iz naravnih materialov so vedno pravo darilo

Spodbujajte otroka k sodelovanju pri vsakodnevnih opravilih s pomočjo igrač, hkrati pa krepite njihovo domišljijo in zavzetost za spoznavanje novih stvari. Naj bodo igrače narejene iz kvalitetnih in trajnostnih materialov, ki ohranjajo dolgotrajno uporabnost. Nas je navdušil širok nabor igrač, ki jih boste z veseljem podarili malim vedoželjnežem.

Izvirna trajnost darila za vsakogar

Trajnostna darila niso le privlačna, pač pa so lahko tudi zelo uporabna. IKEA nudi številne izdelke, ki nam bodo pomagali živeti bolj trajnostno. Le kdo ne potrebuje polnilnika za baterije? Polnilne baterije skoraj vedno trajajo dlje, na dolgi rok stanejo manj in v primerjavi z baterijami za enkratno uporabo ustvarijo manj odpadkov. Morda iščete darilo za nekoga, ki popolnoma izgubi občutek za čas, ko se tušira? Pomagajte jim zmanjšati porabo vode in stroškov s tuš glavami, ki prihranijo vodo. Steklene posode za shranjevanje so pravi hit, zato jih podarite tistim, ki plastične posodice kopičijo v shrambi in jim tako pomagajte narediti nov korak k trajnosti.

Darila za hedoniste: dobro počutje z naravnimi materiali

Hedonisti znajo uživati življenje in cenijo izbiro darila, ki jim je pisana na kožo. Z izbiro darila boste osebi pokazali, da je prav, da si vzame čas zase, da razvaja svoje telo in dušo. Zato priporočamo, da izberete darila, ki imajo trajnostno noto. Predlagamo, da ljudem s hedonističnim pristopom do življenja podarite kopalni plašči, LED sveče za notranjo in zunanjo uporabo, odeje in brisače iz naravnih materialov.

Darila za ljubitelje rastlin: vse jutrišnje rože so današnja semena

Dodajanje rastlin in cvetja v vsak prostor je odličen način za izboljšanje počutja, zmanjšanje stresa ter spodbujanje ustvarjalnosti. S temi idejami za darila za ljubitelje rastlin svojim bližnjim ne podarjate le nečesa lepega, ampak jim tudi aktivno izboljšujete vsakdanje življenje. Hkrati s tem darilom simbolično pokažete, da so rastline pomembne za obstoj našega planeta. Vsak ljubitelj rastlin bo cenil praktično in lepo oblikovan cvetlični lonček ali zalivalko za rože, ki bo izboljšala njihovo vrtnarsko izkušnjo.

Gurmantika: darila za ljubitelje kuhanja in gurmane

V zadnjih letih smo doživeli pravi razcvet domače kulinarike. Vse več ljudi spoznava, da je doma pripravljena hrana bolj okusna, bolj prijazna do okolja, bolj zdrava in da z njo izkazujemo tudi ljubezen do tistih, ki jim jo pripravljamo. Če iščete primerno darila za nekoga, ki obožuje “ples” za kuhinjskim pultom, predlagamo, da podarite posodo za serviranje iz bambusa v kombinaciji s prijemalko ali pogrinjek iz naravnih materialov. Prav posebno darilo je lahko tudi večerja presenečenja, kjer postrežete mesne ali zelenjavne kroglice(ki so tudi boljše za okolje) ali file lososa (odgovorne pridelave). Naj gurmantika napolni leto 2023.

Knjiga želja IKEA – najboljše darilo je tisto, ki si ga želiš

Izbira daril za druge je včasih lahko težaven projekt, še posebej, če želimo vsakemu podariti nekaj, kar si resnično želi ali kar bo uporabno. Letos lahko s knjigo želja IKEA svojim najdražjim olajšate božično nakupovanje. Postopek je zelo preprost. Preprosto dodajte svoje najljubše izdelke IKEA v knjigo želja in jo delite s svojimi najdražjimi. Nič več ugibanj in nič več daril, ki nabirajo prah.

Foto: ikea.com

Knjiga želja IKEA vam lahko pomaga tudi pri praznovanju drugih dogodkov v vašem življenju, kot so poroke, rojstni dnevi, zabave ob vselitvi, rojstva otrok in druge priložnosti. S preprosto registracijo na spletni strani IKEA ustvarite svoj račun in že lahko začnete izbirati izdelke, ki si jih želita vaše srce in dom. Družinski člani in prijatelji nato iz knjige daril izberejo, kaj vam želijo podariti in opravijo nakup na spletu ali v najbližji trgovini IKEA. Knjiga daril se sproti osvežuje, saj, ko nekdo kupi izbrani izdelek, ta izgine iz knjige. S tem se izognemo morebitnemu kupovanju enakih daril.

Letošnji prazniki dodo še bolj posebni, saj boste dobili le to, česar si res želite.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.