fbpx

10 genialnih idej, kako porabite več kalorij brez telovadbe

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Najti čas za gibanje in vadbo je včasih večji problem kot vadba sama. To vedo vsi, ki jih čaka na desetine dnevnih obveznosti. A obstajajo načini, da v svojem natrpanem urniku ne zanemarite telesne dejavnosti. K novoletni zaobljubi vam bodo pomagali spodnji nasveti.

Kako lahko porabite več kalorij, ne da bi telovadili?

1. Uporabljajte stopnice

To je morda najbolj dolgočasen nasvet, ki ste ga slišali že stokrat, vendar zaradi tega ni nič manj dober nasvet za več gibanja. Uporaba stopnic namesto dvigala pospeši srčni utrip, pomaga pri ravnotežju in okrepi spodnji del telesa. Poskusite preskočiti dve stopnici.

via GIPHY

2. Med srečanjem se sprehajajte

Če delate od doma in imate pogosto virtualne konference, pri kateri vam ni potrebno gledati v ekran, to izkoristite, da se vmes sprehajate po prostoru. Raziskave kažejo, da hoja krepi ustvarjalnost in izboljšuje mentalno ostrino.

3. Delajte velike poskoke

Na primer med nakupovanjem. Morda se boste sami sebi zdeli smešni, vendar je to odlična dejavnost za vas, še posebej, če potiskate voziček z živili, ki vam lahko pomaga ohranjati ravnotežje. Preprosto in zelo zabavno.

4. Uporabljajte žogo za pilates

Zamenjajte pisarniški stol z žogo za pilates. Poleg tega, da pomaga pri bolečinah v hrbtu, vam bo pomagal izboljšati držo, med sedenjem pa lahko delate tudi raztezne vaje za vrat, medenico in hrbtenico.

via GIPHY

5. Parkirajte daleč stran

Če lahko, parkirajte nekoliko dlje od mesta, kamor ste namenjeni. Tako lahko znatno povečate število korakov.

6. Več spolnosti

Nekatere študije trdijo, da moški med spolnostjo izgubijo 4, ženske pa 3 kalorije na minuto. Morda ni enako kot ena ura treninga, lahko pa pomaga. Preizkusite nove poze in tehnike ter se povežite s svojim partnerjem, vse med gibanjem.

7. Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenček vam bo pomagal, da se več gibate in več časa preživite na svežem zraku. Vaše duševno zdravje in telo vam bosta hvaležna.

8. Plešite

Zares lahko plešete v vseh situacijah – med kuhanjem večerje, zlaganjem perila ali sesanjem. Ples je odličen in zabaven način za kurjenje kalorij , hkrati pa delate na ravnotežju in koordinaciji.

via GIPHY

9. Igrajte se

Izkoristite čas za aktivne igre, kot so twister, skrivalnice. Takšne in podobne igre se lahko igrate zunaj, pa tudi v zaprtih prostorih in se poleg potenja tudi zabavate.

10. Telovadite in se raztezajte med gledanjem televizije

Ta nasvet ni nič novega, lahko pa resnično pomaga, da vam čas mine hitreje, ko na primer hodite ali tečete na tekalni stezi, kolesarite, se raztezate ali dvigujete uteži. Pomembno je le, da je tisto, kar potrebujete za vadbo, blizu vašega televizorja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.