グラフィック デザイナーのクリスティーン ローデは、各国の伝統料理にどのような食材が使われているかを自問し、その答えを「What Food Looks Like」という名前で写真の形にまとめました。彼女は、何らかの形で各国の食卓に並ぶことが多い食材をすべて山に集め、「アダムの衣装」、つまりまだ加工されていない状態できちんと並べられた状態で写真を撮った。
Katere so tiste 原料, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the Arts ”What Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako 豊かな味わい.
続きを読む: 世界で最も有名なパンの種類
Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.