FBピクセル

甘いデザートの最高のレシピ

甘いデザートの最高のレシピ

甘いものをやめることができないのに、チョコレートを一片食べたり、アップルシュトルーデルを一片食べたりするたびに、良心が痛むことはありませんか?そうすれば、まさにその通りのデザートがあなたにぴったりです。古典的なデザートに代わる健康的で非常においしい代替品であり、罪悪感なくお召し上がりいただけます。

Ste ljubitelj sladkega, a pazite na linijo? Ne odrekajte se sladicam zaradi tega, zgolj preklopite na 本物のデザート. Te so precej bolj zdrave kot klasične, ravno tako slastne, a precej hitreje pripravljene in mnogo lažje prebavljive. Pa še to. Za presne sladice potrebujemo zgolj mešalnik! Akcija!

続きを読む: ブドウを使った最高のレシピ

Za sladkanje brez slabe vesti!
Za sladkanje brez slabe vesti!

レシピ:フレッシュアップルシュトルーデル

Sestavine – presni jabolčni štrudelj:
生地の場合:

  • アーモンド 1カップ(ヘーゼルナッツでも可)
  • デーツ 1カップ

詰め物について:

  • リンゴ1個
  • レモン1個
  • レーズン 1/2カップ
  • シナモン 小さじ1
フレッシュシュトルーデルにはリンゴを使用。
フレッシュシュトルーデルにはリンゴを使用。

サクサクのアップルシュトルーデルの作り方:
Mandlje in dateljne (predhodno jih lahko po želji za nekaj ur namočimo) v mešalniku dobro zmešamo, da nastane lepljiva masa. Testo položimo na peki papir in ga razvaljamo toliko, da je njegova debelina nekaj milimetrov. Nadevamo naribano jabolko, v katerega smo predhodno umešali rozine (te prej za eno uro namočimo), in sok limone. Nadev enakomerno razporedimo po celotnem testu, pustimo le petcentimetrski rob, da lahko s pomočjo peki papirja štrudelj zavijemo. Pa dober tek!

Recept – domača presna čokolada brez maščobe

Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:

  • 145 g presnega kakava v prahu
  • 100 g kakavovega masla
  • 80 g agavinega sirupa
  • 1 žlička vanilje
  • kakavova jedrca/pistacija (za dekoracijo)
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacijo, jedrca ipd.
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacijo, jedrca ipd.

Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijmo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljano pistacijo, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!

Recept: nizkokalorični presni sladoled

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade:

  • バナナ 3本
  • ココアパウダー 小さじ1
  • バニラパウダー 小さじ半分

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom jagode:

  • バナナ 3本
  • 新鮮なイチゴ 170 グラム
  • バニラパウダー 小さじ1

Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom vanilje:

  • バナナ 3本
  • バニラパウダー 小さじ1
Doma narejeni sladoled je najboljši!
Doma narejeni sladoled je najboljši!

低カロリー生バナナアイスクリームの製造工程:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pospešimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se prah prerazporedi. V primeru jagod te zmešamo skupaj z bananami in jim nato dodamo vaniljo.

Recept: sadno-žitne presne ploščice

Sestavine – sadno-žitne presne ploščice (pribl. 10 ploščic):

  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g kokosove moke
  • 150 g mandljevih lističev
  • ダークチョコレート 50g
  • 30 g posušenih marelic
  • 30 g posušenih brusnic
  • 200 g izkoščičenih in nasekljanih dateljnov
  • 50 g goji jagod
  • 40 g lanenih semen
  • 40 g bučnih semen
  • 10 g kokosovega masla
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 3 žlice pomarančnega soka
Sočna sadno-žitna ploščica.
Sočna sadno-žitna ploščica

Postopek priprave sadno-žitnih presnih ploščic:
Semena prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo stati 20 minut. Vse sestavine – razen goji jagod in brusnic – stresemo v električni mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo enakomerno goste mase z rahlo hrustljavo teksturo. Masi dodamo goji jagode in brusnice ter rahlo premešamo. Zmes stresemo na podlago za valjanje in po potrebi dodamo še malo kokosove moke. Testo pregnetemo in razvaljamo na debelino približno 1 cm. Testo čez noč postavimo v hladilnik in naslednji dan razrežemo na po želji velike ploščice, ki jih položimo v s peki papirjem obloženo posodo oziroma pladenj. Odlične ploščice lahko hranimo v hladilniku kar 1 teden, po želji pa jih lahko tudi zamrznemo. Tako bomo imeli vedno pri roki izredno okusen in zdrav obrok.

Recept: veganski čokoladni puding

Slasten veganski čokoladni puding morate poskusiti še danes!
Slasten veganski čokoladni puding morate pokusiti še danes!

Sestavine – veganski čokoladni puding:

  • バナナ1本
  • アボカド 1個
  • ココア 大さじ2
  • kokosova moka (po želji)

Postopek priprave veganskega čokoladnega pudinga:
Olupimo zrelo banano, avokadu odstranimo koščico in oboje stresemo v mešalnik. Vanj dodamo še kakav in mešamo, dokler ne dobimo gladke homogene mase. Prestavimo v kozarec ali skodelico in po želji za posip uporabimo kokosovo moko. In to je vsa umetnost! Po dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。