アナ・パブロワはロシアの有名なバレリーナでした。オーストラリアへのバレエツアー中、シェフは彼女のためにパブロワのケーキを用意してくれました。シンプルで軽い味わいなので、どんなシーンにも合うデザートです。卵白、果物、砂糖、甘いクリームから作られます。このケーキを成功させたいなら、一貫して手順と材料の量に従う必要があります。
Ana Pavlova
Balerina Ana Pavlova se je rodila 31. januarja 1881. Anino življenje se je spremenilo na njen deveti rojstni dan, ko jo je mati odpeljala na ogled baletne predstave. Takoj je vedela, da želi postati balerina. Že pri 15 letih je postala vrhunska plesalka. Pavlova še vedno velja za najboljšo balerino vseh časov. Prav zanjo je bila ustvarjena vloga Umirajočega laboda iz baleta Labodje jezero, po njej pa se imenuje tudi slavna torta Pavlova.
Kako pripraviti torto Pavlovo
Sestavine za mering:
- 4 jajčne beljake
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 1 žlička koruzne moke
- バニラエッセンス 小さじ1
ドレッシングの材料:
- イチゴ 500g
- 200 g rdečega ribeza
- 粉砂糖 大さじ3
- スイートクリーム 350ml
準備:
Pečico segrejte med 140 in 150C, ventilatorsko na 130C.
Za meringo stepite 4 beljake z ročnim mešalnikom, dokler ne tvorijo pravilne trdnosti, nato vmešajte 250 g sladkorja, postopoma žlico po žlico. Vmešajte 1 žličko belega vinskega kisa, 1 žličko koruzne moke in 1 žličko vanilijevega ekstrakta. Pripravljeno meringo razporedite po pekaču v krog. Pečete 1 uro, nato vzemite ven iz pečice, da se torta popolnoma ohladi.
Sesekljajte 100 g jagod, zmešajte jih s 100 g rdečega ribeza in 2 žlicami sladkorja v prahu. Vse skupaj postavite v mešalnik in dobro premešajte.
350 ml sladke smetane stepete s preostalo žlico sladkorja v prahu. Smetano razporedite po ohlajeni torti. Preostanek jagod, ki jih niste smešali v mešalniku, postavite na smetano in prelijte s prelivom.
Torto zelo previdno in nežno prestavljajte, saj gre za zelo krhko torto, ki zelo hitro poči. ボナペティ。