fbpx

Jesenske počitnice: najboljši zabaviščni parki v bližini Slovenije

Foto: Gardaland

Otroci so tisti, ki se najbolj veselijo krompirjevih počitnic, ko si za teden dni oddahnejo od šole. Če bi radi te počitnice skočili čez mejo, vam spodnji predlogi pridejo še kako prav.

Legoland, Gunzburg

Dobrih 500 kilometrov vas loči od sanjske otroške dežele, Legolanda. Slednji je pravi raj za najmlajše in tudi malce starejše, saj je zgrajen iz kar 55 milijonov Lego kock. Za zabavo je poskrbljeno na več kot 50 atrakcijah, ki vam omogočajo da obiščete različne tematske Lego sklope. Pot do tja ni prav kratka, ne njej pa si lahko privoščite nekaj postankov in jo spremenite v krajše počitnice z obiskom Münchna ali Ulmske katedrale.

Foto: Booking.com

Minimundus, Celovec

Nedaleč od slovensko-avstrijske meje, v Celovcu najdete deželo v malem – Minimundus. Na površini 26 tisoč m2 se namreč nahaja 159 modelov najlepših svetovnih arhitekturnih mojstrovin z več kot 30 držav. Stavbe v merilu 1:25 so zgrajene iz originalnih materialov, zato ne bodo navdušile le najmlajših, temveč s svojimi temeljito izdelanimi detajli tudi najstarejše. Enodnevni izlet lahko podaljšate z obiskom Vrbskega jezera.

Foto: minimundus.at

Gardaland, Verona

Še en zabaviščni park, v katerem dan prehitro mine. Gre za največji zabaviščni park v Italiji, ki se razprostira na 200.000 m² in nudi nešteto aktivnosti. Na svoj račun bodo prišli tudi starši, ki jim adrenalin ni tuj. Le pol ure vožnje stran je čudovito italijansko mesto Verona, od koder izvira zgodba o Romeu in Juliji, zato vam predlagamo, da izlet še malce raztegnete in se sprehodite po mestnih ulicah ter obiščete katero izmed slaščičarn.

Foto: gardaland.it

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!