fbpx

Vojna zvezd: odpira se hotel z motivom Star wars

Foto: Disney / Lucasfilm

Da, ljubitelji Vojne zvezd ste prav prebrali. Marca 2022 se na Floridi odpira hotel, zasnovan po motivu te znanstvenofantastične franšize. V njem se bodo gostje lahko podali na interaktivno pustolovščino v vesolju, preizkusili svoje sposobnosti mečevanja in raziskovali vesoljsko ladjo.

Disney je oboževalce priljubljenih filmov in videoiger razveselil z novico, da se 1. marca 2022 v letovišču Walt Disney na Floridi odpira hotel z imenom Star Wars: Galactic Starcruiser. Tematski hotel bo goste popeljal na nepozabno potovanje z ladjo Halycon, ki jih bo vodila skozi interaktivno zgodbo Vojne zvezd.

Nepozabno potovanje z ladjo Halycon Foto: Disney / Lucasfilm

Gostje se bodo ob prihodu najprej vkrcali na galaktični terminal Starcruiser v neposredni bližini Disneyjevih hollywoodskih studiev, nato pa se bo avantura začela. Potovanje od našega planeta do ladje Halycon bo trajalo dva dni, ki jih bodo lahko izkoristili za občudovanje neverjetnih prizorov iz vesolja in zvezdnih ladij v daljavi. Ko končno pristanejo, se bodo lahko sprehodili po atriju, oblikovanem tako, da se bodo počutili kot pravi junaki Vojne zvezd.

V prostorih hotela oz. na vesoljski ladji bodo nato obiskovalci lahko uživali v množici raznovrstnih doživetij. Lahko se bodo preizkusili v tradicionalni umetnosti mečevanja s svetlobno sabljo, raziskovali ladijski most z navigacijskimi in obrambnimi sistemi in celo spoznali glavne junake Vojne zvezd. Za sprostitev bosta na voljo preddverje, imenovano Sublight lounge in jedilnica Corellia. Oboževalci seveda veste, da je njeno ime poklon planetu, iz katerega Halycon izvira.

Jedilnica Corellia Foto: Disney / Lucasfilm

Hotel je zasnovan za manjšo skupino potnikov, ki bo lahko uživala v intimnem vzdušju. Ima 100 kabin in apartmajev, izbirate pa lahko med tremi vrstami nastanitev.
Standardna kabina bo sprejela štiri do pet gostov, v njej pa boste lahko našli televizijo s programi s planeta Zemlje, raztegljivo mizo in okno s pogledom v vesolje. Udobje bo zagotovljeno.

Lahko pa se odločite tudi za enega od apartmajev: prvi ponuja prostoren dnevni prostor z eno posteljo in kavčem, kopalnico, bar in dvema oknoma s pogledom v vesolje. Drugi, dvosobni, pa zagotavlja dovolj prostora za vso družino, saj obsega tako standardno kabino kot dnevni prostor z dvema kopačnicama, barom, tremi okni in še nekaj dodatnimi presenečenji.

Apartma na vesoljski ladji Foto: Disney / Lucasfilm

Hotel vam bo na voljo od marca do septembra 2022, karto za polet v vesolje pa si lahko rezervirate že 28. oktobra 2021. Cene naj bi se po najnovejših podatkih gibale med 749 in 1209 dolarji (645 in 1042 evri) na noč za eno osebo, odvisno katero vrsto nastanitve izberete.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!