fbpx

JYSK zgodba za lahko noč: projekt, ki dviguje kakovost bivanja v letoviščih za otroke in mladino

JYSK Zgodba za lahko noč

JYSK je predstavil nov družbeno odgovoren projekt “JYSK zgodba za lahko noč”, katerega cilj je opremiti sedem slovenskih letovišč, ki so v lasti in upravljanju članic Zveze prijateljev mladine Slovenije, z izdelki za spanje. Prvo donacijo so opravili v Domu Miloša Zidanška Zveze prijateljev mladine Maribor, kamor je bilo dostavljenih 70 vzmetnic vrhunske kakovosti.

Partner projekta je znana nevladna, prostovoljna in neprofitna organizacija Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki družinam že desetletja omogoča ugodne poletne in zimske počitnice v letoviščih po vsej Sloveniji.

“JYSK je podjetje, ki daje velik poudarek trajnostnemu razvoju, tako globalno kot lokalno, in to je naš način razmišljanja. Skrb za družino, okolje in spodbujanje zdravega življenjskega sloga v obliki preprečevanja in aktivnosti, so strateško opredeljena področja znotraj katerih JYSK deluje na lokalni ravni. Konkretno ta projekt JYSK zgodba za lahko noč se posebej osredotoča na otroke in mladino, kar nas še posebej veseli. Ker pa je JYSK strokovnjak za kulturo spanja menimo, da je to odličen predpogoj za dolgoročno sodelovanje”, je povedala Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSKa.

Zvjezdana Novak, Communications Manager JYSKa

S ciljem izboljšati kakovost življenja

Zveza prijateljev mladine Slovenije je v raziskavi ocenila, da v Sloveniji ostane v času šolskih počitnic doma kar polovica otrok in ravno zato menijo, da je potreba po organiziranih počitnicah vse večja. Organizacija s svojimi programi zajame tudi otroke, katerih starši nimajo možnosti, da bi otroke odpeljali na letne/zimske počitnice — zaradi časovnih ali finančnih omejitev, posebej pa si prizadevajo, da bi omogočili letne in zimske počitnice otrokom iz socialno ogroženih družin in otrokom s posebnimi potrebami, ki imajo v otroških letoviščih Zveze brezplačno bivanje.

Kako bodo donacije v sklopu projekta JYSK zgodba za lahko noč izboljšala kvaliteto počitnic uporabnikov letovišča je pojasnila Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS: “Letovišča so v lasti/upravljanju naših članic. Vse so nevladne organizacije, ki nimajo posebnih sredstev za novo opremo. Po drugi strani smo zelo veseli, če se donator odloči in donira material, ki je nujno potreben za normalno življenje otrok. Kakovosten spanec je zelo pomemben za razvoj otrok in mladih, tudi pri preživljanju prostega časa. Veseli smo, da ste izbrali našo organizacijo za tako plemenit projekt, ki ste ga primerno poimenovali. V imenu vseh otrok in mladih se zahvaljujemo podjetju JYSK.”

Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS

Dom Miloša Zidanška na Pohorju — dom Zveze prijateljev mladega Maribor je prejel prvo donacijo

“Želimo si, da bi dom obiskalo letno več kot 6.000 otrok, starih od 6 do 17 let. V domu določenih kosov pohištva in izdelkov za spanje nismo zamenjali od odprtja leta 1988. Dom ima 16 sob s 70 ležišči na katerih so več deset let stari izdelki za spanje,” je povedala Nina Babič, predsednica Zveze prijateljev mladine Maribor.

Nina Babič, predsednica Zveze prijateljev mladine Maribor

Ker JYSK verjame, da se počitnice začnejo z dobrim spanjem, so vse postelje opremili z novimi visokokakovostnimi vzmetnicami, ki bodo otrokom omogočile miren spanec in moč za vse dejavnosti ter ustvarjanje čudovitih spominov.

“JYSK zgodba za lahko noč” je eden od projektov, s katerimi danska maloprodajna veriga dokazuje, da je aktiven deležnik skupnosti, v kateri posluje in nenehno razvija projekte, s ciljem dviga kakovosti življenja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!