fbpx

Niste nori, ker greste v razmerje, noro je, ker odnosov ne jemljete resno

Foto: Nataliya Vaitkevich / Pexels

Ste pristaši odnosov brez obveznosti? S takšnimi odnosi poskušate nadomestiti pomanjkanje poguma, da bi se nekomu popolnoma predali in navezali globlje odnose. Nekoga imate, vendar vas to ne zavezuje k ničemer.

Za vzdrževanje odnosa in negovanje ljubezni se vam ni treba truditi. Mislite si, da ste se rešili ljubezenskih bolečin. Ste se jih res?

Če spadate med tiste, ki se ne bojijo pokazati svojega srca in tvegate, da se boste predali in da boste na koncu morda imeli zlomljeno srce, ste verjetno nori. A niste.

Noro je jemati odnose tako površno in lahkomiselno ter se vstopiti v odnose, v katere niste pripravljeni vlagati, v odnose brez odgovornosti in predanosti.

Včasih se počutite kaznovani, ker ljubezen jemljete resno, ker si ne želite zveze brez ljubezni.

V ljubezni ni varnega temelja in odnosi brez obvez v resnici ne obstajajo.

Ste lahko z nekom, ki vam je dal vedeti, da si ne želi nič resnega? Ali tega niste sposobni razumeti, saj ne veste, kako je mogoče biti v neresni zvezi. Ne veste, kako biti v razmerju, ne da bi se počutili povezano. Kako biti z nekom s katerim ne morete deliti svojih skrbi, kar je normalno, ko ste z nekom, ki ga imate radi.

Kje so časi, ko je bila spolnost plod ljubezni in bežnih razmerij. Foto: Cade Prior / Unsplash
Kaj je sploh to? Za nekoga je to samo spolnost, lahka zabava pred spanjem. Preganjanje dolgčasa. Iščejo le malo človeške topline in nežnosti. To je njihova hrana. Ko dobijo kar iščejo, bodo naprej živeli svoje življenje, v katerem za vas ni prostora, saj je bil vaš odnos le postaja na njihovi poti.

Se vam zdi normalno, da si posteljo delite z nekom, s katerim, preživljate svoj čas in mu izkazujete nežnosti, ne da bi ob tem kaj čutili? Ne. Ljudje čutimo, želeli ali ne. Pretvarjanje je neumno, površno in neodgovorno. Vsak človek si zasluži spoštovanje in sprejemanje, še posebej tisti, s katerim si delite posteljo.

Niste nori, če v vsako razmerje vstopite odgovorno, prej nasprotno. Niste nori, ker razvijate pravi človeški odnos. Zaslužite si ljubezen. Vsak si jo!

Živite v svetu v katerem se ljudje trudijo ostati varni, tako da se pretvarjajo, da jim ni mar, da ne čutijo.

Ste v svetu, ki gleda fotografije in ocenjuje fizične lastnosti, na podlagi katerih načrtuje intimna srečanja. Brez obveznosti. Če poskušate najti, negovati in ohranjati dolgoročna odnose na tem svetu, postanete žrtev svojih vrednot.

Živite v svetu, ki je prestrašen, čustveno poškodovan, nezrel in omejen, ki si ne želi ničesar resnega. Sprašujete se, kaj je narobe s tem svetom. In sprašujete se, kaj je z vami, ker ne razumete, zakaj bi bili z nekom, ker je to moderno. Brez vpletenosti, brez čustev. Le naključni ljubimci.

V svetu mask, pokaži svoj pravi obraz. Foto: Andrey Zvyagintsev / Unsplash
Ljudje bežijo pred svojo ranljivostjo, ker menijo, da je to šibkost, bežijo pred spopadanjem in soočanjem s svojimi demoni, bežijo od odgovornosti. Živijo na površini, ker je v globinah temno, naporno in negotovo.

Ohranite svoj pogum in vztrajnost, zaupanje v vesolje, svoje vrednote in merila. Niste nori. In niste edini.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.