fbpx

Kajak O Six Hundred – 4000 let star dizajn kajaka v moderni preobleki

Moderni starodobnik - kajak O Six Hundred

Supi, umaknite se! Tu je ultra lahek kajak O Six Hundred iz Avstralije, ki moderni kulturi vrača 4000 let star dizajn eskimskega čolna narejen iz lesenega/koščenega ogrodja čez katerega je bila napeta šivana živalska koža. Sodobna različica je izdelana iz 30 kosov aravkarije- zimzelenega drevesa, ki izvira iz Avstralije- in karbonskega platna ter težka zgolj 10 kilogramov, a kljub temu čvrsta kot hrast.

O Six Hundred je kajak s 4000 let starim dizajnom v moderni preobleki iz futurističnih materialov. Živalska koža (Eskimi, ki so vozili ”originale” so uporabljali kožo tjulnjev) in koščeno ogrodje sta tako ostala stvar preteklosti, nadomestila pa sta jih aravkarija (izdelan je iz 9 milimetrskega vezanega lesa) in prosojno karbonsko platno (material, ki ga uporabljajo tudi pri neprebojnih jopičih in pri tekmovalnih jadrih). No, po obliki in strukturi pa si je ta avstralski kajak z originalom podoben kot jajce jajcu.

PREBERITE ŠE: Clear Blue Hawaii: Molokini – prozoren in neprebojen kajak

Staro zavito v novo.
Staro zavito v novo.

Kajak O Six Hundred, ki je otrok industrijskega oblikovalca Andrewa Simpsona in trgovca Bena Cooperja, sestavimo hitro in enostavno kot Ikeino pohištvo, z njim pa drsimo po reki, morju ali jezeru kot so to počeli Eskimi v bronasti dobi. Gre za enega najlažjih kajakov na trgu, prav gotovo pa z najstarejšim dizajnom, ki pa ne deluje prav nič za časom. Nekatere oblike so pač večne.

Dodatne Informacije

Več informacij:
osixhundred.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.