fbpx

Kakšni so rituali nazdravljanja po svetu in kakšne tuje ustreznice našemu ‘Na zdravje’?

Kako ljudje nazdravljajo po svetu?

Nazdravljanje je eden tistih ritualov, ki ga pozna cel svet. Trčenje kozarcev s pijačo, voščilo in/ali napitnica je prilezlo v vsak kotiček sveta, a vsaka država to počne na svoj način. Ne le beseda, ki jo izrečejo ob tem, tudi pri samem obredu prihaja do precejšnjih razhajanj med narodi. Tu je vodič po tem, kako ljudje nazdravljajo po svetu oziroma kakšni so njihovi rituali nazdravljana in kakšni ekvivalenti našemu 'Na zdravje'.

Let’s Grab a Beer je pripravil prikupen posnetek, ki nas poduči kako ljudje nazdravljajo po svetu. Slovenci smo abonirani na trčenje s kozarcem ali steklenico in voščili ‘‘Na zdravje” in ”Živeli” ter morda še ”Čin-čin”, medtem ko drugod to počno vsak nekoliko drugače.

PREBERITE ŠE: Svetovni zemljevid najbolj priljubljenega piva v posameznih državah

Poleg jezika se boste naučili tudi nepisanih pravil obnašanja ob praznovanjih, pomembnih dogodkih in prijateljskih srečanjih, saj ni vse, kar sami smatrate za sprejemljivo, sprejemljivo tudi drugo. Če je pri nas trkanje kozarcev norma, na Madžarskem to štejejo za neolikano.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.