fbpx

Kako in kdaj dosežeš spolno svobodo: to so leta, ko boste najbolj zadovolj(e)ni

Foto: Marcus Santos / Unsplash

Če mislite, da je najboljši čas za uživanje v spolnosti pri dvajsetih letih, se zelo motite. Starost ni nič drugega kakor številka, še posebej, če gre za resnično zadovoljivo spolnost.

Eden najbolj zakoreninjenih predsodkov je, da količina spolnosti ali zanimanje zanjo z leti upadata in da je dogajanje med rjuhami (ali kjerkoli) rezervirano samo za mlade s popolnimi telesi.

Vaša starost ne določa kakovosti vašega spolnega življenja. Pravzaprav je odlična spolnost povezana s številnimi različnimi spremenljivkami. Raziskave kažejo, da obstaja doba, ko se ljudje počutijo najbolj zadovoljni s svojim spolnim življenjem.

Glede na raziskavo najboljši spolni odnosi niso v domeni milenijcev, ampak njihovih staršev.

Spolnost se izboljša, ko spoznate, da vaša privlačnost ne temelji na vašem fizičnem videzu.

V dvajsetih in tridesetih imajo moški in ženske težave s samozavestjo. Razmišljajo, zakaj ne morejo uživati ​​v spolnosti, kako izgledajo njihova telesa in o čem razmišljajo njihovi partnerji.

Skozi leta telesa izgubljajo prožnost, koža ni več tako napeta kot nekoč. Sama spolnost pa je lahko polna novih izzivov: ženske se spopadajo z bolečino ali suhostjo, ki jo povzroča menopavza. Starejši moški pa imajo težave s prezgodnjo ejakulacijo in erektilno disfunkcijo.

Ampak, ne glede na to, so veliko bolj samozavestni. Zavedajo se, da videz ni vse.

Foto: Craventure Media / Unsplash

Zakaj je spolnost najboljša v petdesetih letih ?

Morda ste mislili, da pri petdesetih niste več privlačni za intimnost, a spolnost je v tej starosti, verjeli ali ne, najboljša! Razlogov za to je veliko in predstavljamo vam jih le nekaj izmed njih.

Spontanost

Otroci so odrasli in se osamosvojili, kar ustvarja priložnost za spontanost in neomejenost. Ta starostna “igrivosti” je še posebej primerna za pare, ki so že vrsto let poročeni.

Brez pritiska

Ko ste mlajši, ste dajali večji poudarek na fizično delo med spolnim odnsom, kar je ustvarjalo določen psihološki pritisk. S starostjo spoznate, da daljši spolni odnosi ne zagotavljajo nujno večjega užitka.

Brez skrbi

Veliko odnosov propade, ker eden od partnerjev noče otroka. Najpogosteje so to moški. Po 50. letu so stvari bolj jasne in teh dilem ni več. Partnerja lahko brez pritiska uživata v spolnosti in eksperimentirata.

Lažje dosežete vrhunec

Nekatere ženske lažje doživijo vrhunec po 50. letu. Razlog za to je, da so pridobljene izkušnje povzročile, da so ljudje postali bolj selektivni pri izbiri partnerjev. Ženske so bolj sproščene in se zavedajo svojega telesa. Ko so ljudje mlajši, pogosto vstopijo v spolne odnose s partnerjem, ki ga ne poznajo dobro. S starostjo in izkušnjami odlagajo dejanje, dokler ne izvedo več o osebnosti svojega partnerja.

Več časa

Po petdesetem se moškim ne mudi več graditi kariere. Imajo več časa ima za hobije. So bolj sproščeni, seveda tudi v spolnih aktivnostih.

Iskrenost

Zreli ljudje so bolj iskreni in odprti v pogovoru, kar izboljša spolni užitek.

Ljubezen se lahko zgodi kadar koli, tudi v zrelih letih. Imejte se radi, živite polno ter se ne ustrašite erotično občutkov in doživljanj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!