fbpx

Kako izbrati prava sončna očala in katera pristajajo vaši obliki obraza

Foto: Ali Pazani / Unsplash

Poletje se bliža, z njim pa tudi številni novi modeli sončnih očal. Vsaka očala ne ustrezajo vsaki obliki obraza, zat, vam bomo razkrili, na kaj morate biti pozorni pri nakupu.

Zaradi števila ponujenih modelov se lahko pri nakupu očal kaj hitro izgubite, zato je pomembno, da poznate obliko obraza, saj bo tako nakup bistveno lažji. Ločimo različne oblike obraza in sicer: oglato, ovalno, diamantno, srčasto in okroglo. Za lažjo predstavo si oglejte spodnjo sliko in primerjate svoj obraz.

Foto: Instagram.com

Oglata oblika obraza

Obrazom, ki so močnejši in oglati najbolje pristajajo okvirji okroglih ali ovalnih oblik ter ozkih okvirjev, ki omehčajo čeljustno linijo in s tem sprostijo stroge obrazne poteze. Premajhna očala bodo na oglatem obrazu videti izgubljena. Slavne osebe z oglato obliko obraza, ki imajo izrazito čelo, široka lica in brado so Heidi Klum, Gwyneth Paltrow, Hailey Bieber.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Srčasta oblika obraza

Ti obrazi imajo majhno ozko brado, izrazito čelo in usta. Zbirate lahko med nežnejšimi okvirji, okroglih, zaobljenih in kvadratnih oblik. Izogibajte se srčastim slogom, ki poudarjajo obliko čeljusti. Lahko izberete tudi okvirje “mačje oko”, ki poudarijo mehke poteze obraza. Igralka Reese Witherspoon ima značilno srčasto obliko obraza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Ovalna oblika obraza

Tem obrazom je značilno ozko čelo, nežno zaobljena brada in rahlo poudarjene ličnice. Tej obliki ustrezajo skoraj vse oblike in velikosti očal, idealne za vas pa so očala ovalne oblike – aviator. Pevka Beyonce ima značilno ovalno obliko obraza.

Okrogla oblika obraza

Obrazom, ki so majhni in precej široki, s polnimi lici in zaobljeno brado, izberite model očal, ki pripomore k vitkejšemu videzu. Najustreznejše so nekoliko ozke in podolgovate oblike. Izogibajte se prevelikim in zaobljenim okvirjem, ki se preveč ujemajo z dejansko obliko obraza, kar še dodatno poudari okroglost. Pevka Selena Gomez ima značilno okroglo obliko obraza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Diamantna oblika obraza

Za ta tip obraza so najbolj primerna očala kvadratnih oblik, ker bodo njihov obraz razširila. Če imate tudi vi podolgovat obraz, se izogibajte očalom z majhnimi okvirjemi. Lahko poskusite tudi ovalna očala ali takšna brez okvirjev. Pevka Jennifer Lopez ima diamantno obliko obraza.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!