fbpx

Kako med vožjo držite volan, razkriva kakšna je vaša osebnost

Foto: Cleyton Ewerton/Pexels

Strokovnjaki so mnenja, da položaji rok na volanu lahko pove veliko v vašem značaju in osebnosti. Obstaja vsaj devet položajev rok med vožnjo, ki zgovorno razkrivajo ali ste diplomat, paničar, pustolovec ali nekaj povsemdrugega. V spodnjem prispevku preverite, kaj o vas govorijo položaji rok in naslednjič, ko se vsedete za volan preverite ali to drži.

Perfekcionist

V kolikor ste perfekcionist boste vaše roke na volanu držali tako, kot so vas učili v šoli vožnje. Za vas je pomembno, da se držite vseh pravil in se posvečate podrobnostim. Vaš življenjski moto je: Če je nekaj vredno narediti, je vredno narediti prav. Takšen pristop vam koristi tudi v življenju, saj ste uspešni na veliko področjih in ste navdih tudi drugim.

Minimalist

V kolikor je ena roka na spodnjem delu volanu, druga pa ležerno počiva ste človek, ki vas v življenju težko kaj vrže iz tira. Vaše življenje se odvija brez večjih naporov in pretiravanj, saj ste po naravi mirni. Svoje življenje živite minimalistično in brez večjih pretiravanj. Imate malo prijateljev, vendar se ob vas vsi dobro počutijo in vas imajo radi.

Šef

V kolikor imate obe roki na spodnjem delu volana ste pravi vodja in brez težav sprejemate odgovornosti. Zaupate v lastne sposobnosti in marsikdo pride k vam po nasvet. Malo manj sreče pa imate pri iskanju večne ljubezni, saj težko najdete tisto pravo.

via GIPHY

Podpornik

V kolikor imate obe roki na spodnjem delu volana, vaši prsti pa so obrnjeni proti vam ste pravi podpornik. Zelo ste ponosni na svojo družino in prijatelje. Radi imate njihove uspehe in se z njimi veselite, ko le tega dosežejo. Ste glasen podpornik, odličen poslušalec, radi imate glasbo in življenje.

Super tip

V kolikor imate eno roko na zgornjem delu volana, druga je naslonjena na bok avtomobila pomeni, da ste prav super in ležerni tip. Radi živite iz dneva v dan, saj je vsak vaš dan kot praznik. Radi imate svoje življenje in prav ničesar nočete in ne želite spreminjati, zato včasih izpadete neresni. Tudi težki časi vam ne pridejo do živega, saj zaupate različnim vibracijam.

Avanturist

V kolikor imate eno roko na sredini volana ste pravi avanturist. Vaše življenje je polno tveganj in vedno živite na robu, saj je imate radi vznemirjenje in adrenalin. Ni vas strah in živite polno samostojno življenje.

via GIPHY

Diplomat

V kolikor imate obe roki na sredini volana ste premišljena ambiciozna oseba, ki vidi širšo sliko. Čeprav se prepirom izogibate, vsi vedo, da vas je potrebno jemati resno, ko povzdignete glas. Radi pa rešujete spore drugih ljudi in ste njihov mediator, zato marsikdo pride k vam po pomoč.

Paničar

V kolikor imate obe roki tesno stisnjeni na sredini volana ste pravi paničar. Pogosto se borite s tesnobo in ste velikokrat zaskrbljeni. Stvari večkrat preverite in premislite predno se odločite, kako boste ravnali. Namreč bojite se, da bo šlo marsikaj po zlu. Ste zelo temeljita, a čustvena oseba, ki včasih potrebuje pomoč prijateljev pri sprostitvi tesnobe.

via GIPHY

Buldožer

V kolikor imate eno roko vedno na hupi ste človek poln ambicij, ste nenehno zaposleni in nimate časa za ljudi, ki vam ne ustrezajo. Radi sledite svojim sanjam, katere boste tudi uresničili in ne želite, da vas kdo ovira. Ljudje občudujejo vašo drznost in pripravljenost na uspeh.

via GIPHY

Kakšna je pravilna drža volana in zakaj je to pomembno?

Poleg samega položaja in nastavitev sedeža, je potrebno poskrbeti tudi za pravilno držo volana. To je položaj ”petnajst do treh”, ki je najbolj varen in učinkovit tudi zaradi pravilnega delovanja zračne blazine. Ko vozniki uporabljajo pravilno tehniko držanja volana, je manj verjetnosti za različne nesreče. Tudi izkušeni vozniki se morajo med vožnjo zavedati svoje drže, položaja telesa in položaja rok.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!