fbpx

Kako odpraviti neprijeten vonj iz sesalnika: vstavite vanj kozmetično vato

Foto: envato

Kaj storiti, če prihaja neprijeten vonj iz sesalnika?

S časoma začne uhajati neprijeten vonj iz sesalnika. Čeprav smo navajeni na različne vonjave, ko čistimo, je to ravno nasprotje tistega, kar pričakujemo. A brez skrbi obstaja preprosta rešitev za to nadlogo, ki bo osvežila vonj sesalnika.

Neprijeten vonj iz sesalnika je lahko posledica številnih dejavnikov, vključno z nabiranjem prahu, dlak hišnih ljubljenčkov in drugih odpadkov, ki se naberejo med sesanjem.

Vendar pa je rešitev za to težavo presenetljivo enostavna!

Kako odpraviti neprijeten vonj iz sesalnika?

Skrivnost se skriva v vati. Foto Tara
Winstead / Pexels

Kozmetična vata, je vaš ključ do svežine sesalnika. Postopek je enostaven: preden začnete s čiščenjem, dajte nekaj kapljic eteričnega olja na vato in jo položite v vrečko za prah. Lahko uporabite eterična olja z vonji, kot so sivka, limona, evkaliptus ali mete, da ustvarite prijeten vonj. Med sesanjem se bo vata vrtela v sesalniku, absorbirala neprijetne vonjave in poskrbela, da se ne bodo prenašale na vaše prostore.

Pomembno je, da vato vstavite v praznovrečko za prah. Poleg tega, da se boste znebili neprijetnih vonjav, bo ta trik tudi izboljšal učinkovitost sesanja. Ta preprost trik vam bo pomagal, da se izognete neprijetnim vonjavam med čiščenjem.

Dodatna rešitev za neprijetne vonjave v sesalcu

V vrečko za prah dodajte žlico sode bikarbone. Če sesalnik nima vrečke, sodo bikarbono potresite neposredno po tleh in posesajte.

Prav tako lahko v vrečko za prah vstavite posušena zelišča, kot so sivka, mete ali rožmarin za prijeten vonj. Lahko jih položite neposredno v vrečko za prah ali pa jih ovijete v blago in jih postavite v sesalnik.

Naj postane sesanje prijetno. Foto: Cottonbro studio / Pexels

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.