Kako pijejo čaj po svetu oziroma kakšna je kultura pitja čaja drugod?

Kultura pitja čaja po svetu
Zadnjič posodobljeno: :

Slovenci se deremo ''Kdor ne skače ni Sloven'c!'', Britanci pa bi lahko dejali, ''Kdor ne pije čaja ni Britan'c!''. Pitje čaja namreč velja za otoško tradicijo in le redko kdo ne pozna angleškega običaja pitja čaja ob petih popoldne, ko Angleži srkajo črni čaj z mlekom obvezno sladkan s kocko sladkorja. A Otočani še zdaleč niso edini, ki uživajo ob pitju tega teinskega poparka. V Indiji, največji proizvajalki čaja na svetu, je pitje črnega indijskega čaja (z mešanico aromatičnih začimb prekuhanih v mleku) obred vsepovsod. Na ulicah, v restavracija, na vlaku,… in nima tako vzvišenega statusa kot na Otoku. Kakšna je kultura pitja čaja drugod po svetu, pa preverite v video posnetku.

Svet čajev je svet prepoln arome in barv in z odgovori na marsikatero našo tegobo. Ljubezen do čajev je globalna. Kako ne. Je iz naravnih sestavin, nima kalorij, je poceni, prijetnega okusa in arome ter služi kot poživilo. Nič čudnega, da se ga je prijel sloves najboljše hrane na svetu, saj je seznam njegovih pozitivnih učinkov dolg kot ponedeljek in zato tudi pravijo, da je pitje tega zdravilnega čarobnega napitka boljše kot pitje vode.

PREBERITE ŠE: Weaver: Edinstvena kolekcija pripomočkov za pitje čaja, ki jih je navdihnila tradicija

Tako ga tradicionalno pijejo v Angliji. Kako pa je drugod?
Tako ga tradicionalno pijejo v Angliji. Kako pa je drugod?

Kakšna pa je kultura pitja tega eliksirja življenja, ki mu pravimo čaj, po svetu, pa preverite v zgornjem video posnetku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
McDonalds ima čudovit božični oglas, ki te spodbudi k razmišljanju!