fbpx

SmartHalo – preobrazite svoje kolo v pametno kolo s to super napravo za urbane kolesarje

Naprava SmartHalo poenostavlja potepanje s kolesom po mestu in je njegov osebni čuvaj.

Za tehnološke navdušence med kolesarji obstajajo števila t.i. pametna kolesa. Na žalost vsa ne upravičijo visoke cene, še posebej, ko imate doma povsem dobro kolo. K sreči obstaja nadgradnja, ki takšna ''navadna'' kolesa spremeni v pametna- naprava SmartHalo. Okrogla naprava podjetja Cyclelabs, ki temelji na preprostosti in prijaznosti uporabe, združuje navigacijo, alarmni sistem, kolesarsko luč in še mnogo več.

Pametni telefoni so običajno logična izbira, ko skušamo ugotoviti kako iz točke A priti na točko B. A četudi nosite čelado je uporaba telefona med kolesarjenjem nevarna, pa tudi neprikladna. Niso namreč vsi sposobni krmiliti in opravljati vse večjih telefonov brez rizika, da bi jim ta padel iz roke. Pravite nastavek za telefon, ki ga lahko pritrdite na krmilo? A odsev sonce in videli boste bore malo, glasovna navigacija pa se bo izgubila v mestnem vrvežu. Zato je SmartHalo podjetja Cyclelabs edina prav izbira, saj uporablja intuitivni navigacijski sistem, ki temelji na LED tehnologiji. LED diode so namreč dovolj svetle, da so svetlobni signali na okrogli platformi vidni tudi čez dan. Napravo pričvrstite točno na sredo krmila kateregakoli kolesa na način, ki je varen pred nepridipravi (mišljeno je, da na kolesu ostane za stalno).

PREBERITE ŠE: COBI – “gadget”, ki vsako kolo spremeni v pametno kolo


S telefonom se prek brezžične tehnologije Bluetooth poveže avtomatično, ko pridete v bližino in ko prek namenske aplikacije določite destinacijo, vas z različnimi barvnimi in utripajočimi LED diodami vodi proti cilju po najkrajših in najbolj varnih poteh. Poleg vodenja in zalaganja s klasičnim podatki kot so prevožena razdalja, pokurjene kalorije, čas vožnje, povprečno hitrost in višinska razlika, s senzorji prepozna kdaj zunaj postane toliko temno, da potrebujete luč in intuitivno osvetli pot pred vami brez, da bi bilo treba vam storiti karkoli. Tudi ugasne se sama, naprava pa istočasno služi tudi kot pes čuvaj, saj v primeru, da kdo želi ukrasti vaše kolo, diode na okrogli napravi začno utripati rdeče, oglasi pa se tudi neprijeten zvok, ki tatove bržkone prežene.

SmartHalo je kot rojen za tiste, ki bi radi pametno kolo, a se ne bi radi znebili svojega kolesa in velikih količin denarja.
SmartHalo je kot rojen za tiste, ki bi radi pametno kolo, a se ne bi radi znebili svojega kolesa in velikih količin denarja.

Najbolj prikladna funkcija- poleg navodil za pot- je sistem odklepanja kolesa za kar ne potrebujete pametnega telefona. Njegov zaslon na dotik namreč omogoča, da to storite s ”prstno” kodo. Med drugim vam sporoča tudi, če vas kdo kliče. Še avtonomijo baterije in ceno smo vam dolžni zaupati. Brez polnjenja naj bi SmartHalo zdržal tri tedne, na Kickstarterju pa se prodaja za (preračunanih) 115 evrov. Na dom ga pričakujte maja 2016.

Dodatne Informacije

Več informacij:
smarthalo.bike

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!