Kako preprečiti izpuščaj, ki nastane po britju? (+ 5 izdelkov, ki ga preprečujejo)

Na kopalno sezono oziroma sezono bikink se je treba pripraviti. Pa ne govorimo o strogi dieti in fitnesu. Da imate t. i. “beach body” je dovolj, da imate “body”. In srčno upamo, da se tega zavedate. Ta članek se posveča odstranjevanju nezaželenih dlačic na področju bikinija. In ne glede na to, ali se odločite za britje, vosek ali sladkor – nič od tega ni preveč prijetno in skoraj vse metode lahko spodbudijo rdečico, draženje in bulice. Izpuščaj na področju bikinija (ali folikulitis) nastane zaradi vnetja lasnega mešička v koži, ki nastane po britju ali voskanju. In ker so dlake na področju bikinija bolj trmaste v primerjavi z drugimi deli telesa, je draženje po britju ali voskanju pogostejše. A to draženje lahko tudi preprečimo, še preden zares nastane.

Vsem tiste, ki si predel bikinija brijete, dermatologinja Adarsh Vijay Mudgil priporoča britje pod tušem. Britvica naj bo nova in ostra, krema, pena ali gel za britje pa naj bo uporabljen v večji dozi. Ko se brijete, uporabite vročo ali toplo vodo, ki bo sprostila mišice, odprla pore in zmehčala dlake, kar olajša britje. Po britju si predel sperite s hladno vodo, saj bo to pomirilo kože in zaprlo pore, kar zmanjša draženje po britju.

Naj bo sezona v bikinkah čimbolj brezskrbna.
Naj bo sezona v bikinkah čim bolj brezskrbna.

Dermatologinja prav tako priporoča uporabo blagih losjonov s kortizolom, ki se nanese takoj po britju. Prav tako pomagajo geli in kreme z aloe vero.
Če se izpuščaj pojavlja vsakič po odstranjevanju dlak in je boleč ter neprijeten, se raje odločite za lasersko odstranjevaje dlak. Lahko greste v salon ali pa si sami privoščite napravo za odstranjevanje.

V galeriji si poglejte, katere izdelke priporoča priznana dermatologinja.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mudgildermatology.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!