fbpx

Kam ta vikend? #24

Lomonada.

Po peklensko vročem tednu, polnem sijajnih dogodkov, konec tedna prihaja osvežitev, ki kar kliče po sprostitvi.

Petek

To pot ne bomo bogatejši le za nov vikend, temveč tudi za nov festival Stiropor, ki bo prestolnico odel z elektronskimi vibracijami. Na različnih lokacijah po Ljubljani se nam obetata dva tedna z osmimi dogodki na osmih lokacijah z več kot štiridesetimi nastopajočimi, ki bodo uvod v poletje pospremili z edinstvenim naelektrenim vzdušjem.
Osvežujoče, predvsem pa tekmovalno in navijaško bo tudi na Bledu, kjer se ob 16. uri začenja vikend 59. Mednarodne veslaške regate, ki se bo v nedeljo dopoldan zaključila s finalno vožnjo najboljših. Nekaj športa in veliko plesa za petkov dan. Všečno.

Sobota

Soboto lahko preživimo s pohajkovanjem po poteh stare Karantanije. Narodna galerija v Ljubljani namreč prireja enodnevni izlet, na katerem bomo raziskali Celovec, si ogledali knežji kamen, obiskali Krnski grad in cerkev Gospe Svete, na Gosposvetskem polju spoznali način ustoličevanja koroških knezov in si med drugim ogledali tudi srednjeveško stolnico v Krki. Več informacij v zvezi s programom izleta in ostalih pustolovščinah, ki vabijo na poučno in zanimivo popotovanje, najdemo na spletni strani Narodne galerije.
V sklopu živahnega programa Parka Tabor pa se prav tja, pod sijoče krošnje dreves, s polnimi vrtljaji vrača 2. Musfest, ki bo soboto popestril z bike polo pic-upom, sestavljanjem kolesarskih lučk, plesno kolesarskim organskim jamom in drugimi vrtečimi sladkorčki.

Musfest.
Musfest.

Nedelja

Kdo pravi, da je nedelja dan za zabušavanje? Nikar! Namesto, da se sprehodimo po domačem mestu, se zapeljimo do Škofje Loke, kjer ob 9. uri svoja vrata odpira Festival LUFt, na katerem bomo na Mestnem trgu postopali mimo umetniških stojnic s prekrasnimi umetninami in izdelki kreativnežev, si na Zelemenjavi izmenjali semena, sadike, plodove in druge vrtičkarske novice, na Eko delavnici izdelovali magnete iz kamenčkov, plesali z otroki, okusili kakšno domačo dobroto in se zabavali ob ostalih festivalskih popestritvah.

PREBERITE ŠE: Džjezz 2014 – Mednarodni jazz festival Celje

Če pa bi nedeljo vseeno raje preživeli ležerno, lahko v Knjižnici pod krošnjami v ljubljanskem parku Tivoli preberemo kakšno knjigo ali se na Ploščadi SEM nedaleč stran pridružimo LOMOnadi LomoMatrix Ljubljana, kjer bomo previjali film naših analognih fotoaparatov in pritiskali na sprožilce, za spomin pa nato doma obesili fotko enega najboljših vikendov. Ever.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.