Kamp Adrenaline Check: idiličen kamp za ljubitelje adrenalina in neokrnjene narave

V idiličnem okolju Soške doline lahko odkrijete svet idilične, neokrnjene narave, adrenalina in nepozabnih doživetij. Za vse to bodo poskrbeli v Kampu Adreanaline Check, ki je tudi prvi “samooskrbni” eko avanturistični center v Evropi.

Kamp Adrenaline Check nudi sprostitev v neokrnjeni naravi, adrenalinske športe, nenavadne namestitve ter nepozabna doživetja!

Tako lahko prespite v lesenih hiškah Soške sanje (za 2 ali 3 osebe ali za 4+ osebe) s šarmantnimi belimi šotori. Vsi šotori so opremljeni z ročno izdelanimi posteljami, nočnimi omaricami in prostorom za prtljago. Pred šotorom je terasa, ki jo krasijo leseni sedeži in mizica za preživljanje romantičnih večerov pod zvezdami.

Soške sanje (Foto: Booking.com)
Soške sanje (Foto: Booking.com)

Na voljo vam je tudi glamurozna in prostorna Soška postelja Deluxe, ki ponuja več zasebnosti. Privlačen šotor je opremljen z zanimivo ročno izdelano posteljo, nočnima omaricama, mizico in sedežno garnituro. Razkošen šotor ponuja čudovito teraso z dvema lesenima stoloma in mizico, pred katero se bohoti čudovit pogled na Julijske Alpe. V spomladanskem in jesenskem času je šotor ogrevan.

Tukaj je še Soška postelja oziroma Soška postelja Family. Odlični bombažni šotori imajo vso opremo za spanje (vzmetnice, vzglavniki in topla pokrivala ter potrebna posteljnina), streha nad šotori pa nudi senco v vročih poletnih dneh.

Soška postelja Deluxe (Foto: Booking.com)
Soška postelja Deluxe (Foto: Booking.com)

Seveda lahko Kamp Adrenalin Check obiščete tudi s svojim šotorom in si privoščite super počitnice. Mesta za svoj šotor ni mogoče rezervirati. V mesecih nizke sezone (maj, junij, september), je prostor za postavitev šotora vedno na voljo. V visoki sezoni (julij, avgust) pa si raje organizirajte prihod v jutranjih urah.

Nastanitev nudi prostor za peko na žaru in skupno kuhinjo. Na voljo je tudi skupna jedilnica. V sklopu nastanitve in njeni okolici lahko uživate v številnih aktivnostih, kot so vožnja s kanujem, rafting in spust po jeklenici. Golf klub Bovec je le 4 min vožnje stran, železniška postaja Most na Soči pa je od kampa oddaljena 39,6 km.

Prvi “samooskrbni” eko/avanturistični center v Evropi

Na skoraj 17.000 kvadratnih metrih se nahaja prvi “samooskrbni” eko/avanturistični center v Evropi, Kamp Adrenaline Check. Večino električne energije, ki jo potrebujejo, priskrbi lastna sončna elektrarna. Prek vakuumskih solarnih kolektorjev sonce segreje tudi vso potrebno vodo za pomivanje posode, tuširanje, itd.

Voda je vir življenja in tudi tukaj je Eko Plac poseben, saj imajo lasten vodni izvir in vodno zajetje. Sanitarije so urejene v mobilni sanitarni enoti, biološka čistilna naprava pa poskrbi, da nazaj v okolje odteka čista voda. Ostali ekološki principi vključujejo: ločeno zbiranje odpadkov, uporabo biološko-razgradljivih čistilnih sredstev, spodbujanje lokalne ekonomije. Cilj kampa je, da ljudem pokažejo, da se da “z manj živeti bolje”.

Dodatne Informacije

Rezervacija:
booking.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Države, v katere lahko potujete, če ste cepljeni proti koronavirusu