fbpx

Kanjon reke Krupe je čudo narave in ena najlepših destinacij na Hrvaškem!

V bližini mesta Obrovac, eno uro vožnje iz Zadra, se nahaja raj za sprehajalce, pohodnike in ljubitelje narave. Tukaj je namreč reka Krupa uspela s svojimi le sedmimi kilometri ustvariti eno najlepših kulis na našem planetu!

Ob vznožju južnega pobočja Velebita teče reka Zrmanja, v katero se izliva bistra gorska reka Krupa. Ta teče skozi kanjon in občasno prosto pada, s čimer naredi predstavo za vsa čutila!

View this post on Instagram

Today was an awesome day. I woke up feeling pretty tired, aching all over, from yesterday's 10km hike, so we decided not to go biking, but to go on a little excursion. 1,5 hours from Novalja is a hidden treasure within nature park Velebit. Short but steep hike takes you to Kudin most – little stone bridge over river Krupa. The views during the hike are incredible and the color of river Krupa is mesmerizing. We were so enriched by this visit that we decided to visit the somewhat nearby Tulove grede – a cool rock formation on the southern side of Velebit, known as a film set for Winnetou series of movies filmed in the 60s. — #croatia #kudinmost #river #krupa #waterfall #cascade #emerald #croatiafulloflife #croatiafullofmagic #nature #bridge #stone #bluesky #beautiful #beautifuldestinations #beautifulday #awesome #waterlily #travel #travelblogger #travelphotography #longexposure #longexposurephotography #awesomecolors #colors #croatia_explore

A post shared by Lora (@lora.outoftheoffice) on

Turkizni, modri in temnomodri barvni odtenki, uokvirjeni z divjim zelenjem in ostrino skal, predstavljajo posebno doživetje, ki ga je težko opisati z besedami. Krupa ima sicer kar 19 slapov, ki spadajo med najlepše na Hrvaškem, najbolj znani je Deveterac, imenovan po devetih travertinskih kaskadah, ki padajo 13 metrov globoko.

Ena najbolj romantičnih točk kanjona je slikovit Kudin most, preko katerega lahko prehajate na drugo stran reke in se povzpnete na rob kanjona. Po legendi naj bi ta most nastal iz ljubezni – mladi mož, po katerem ima most tudi ime, naj bi ga zgradil iz lehnjaka, da bi lahko preko reke prišel do svoje drage. V bližini izvira Krupe se nahaja tudi samostan, star več kot 700 let. V njem boste našli čudovite freske, kot tudi ikone in druge dragocene predmete.

https://www.instagram.com/p/B_u05K9hQti/

Dodatne Informacije

Naslovna fotografija:
croatia.hr / Zoran Jelača

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!