fbpx

Katera rastlina privablja v vaš dom denar in obilje! To je Crassula ovata!

S to raslino do več blagostanja v domu!

Crassula ovata
Foto: envato elements

Obstaja rastlina, ki slovi po svoji skrivnostni sposobnosti privabljanja uspeha in bogastva. Gre za »Crassula ovata«, ki ne le estetsko bogati domove in poslovne prostore, ampak simbolično privablja tudi pozitivne finančne vibracije.

Drevo denarja, znanstveno poimenovano Crassula ovata, po prepričanju zagovornikov feng shuija harmonizira okolje. Čeprav neposredno ne prinaša denarja ali uspeha, naj bi njegova prisotnost ustvarjala ugodno okolje za doseganje osebnih in profesionalnih ciljev. Ta starodavna kitajska praksa uči, da lahko pravilna postavitev predmetov v prostoru vpliva na pretok chi energije, kar prinaša ravnovesje in blagostanje.

Kam v domu postaviti drevo denarja?!

Foto: envato elements
Tukaj je nekaj smernic za postavitev drevesa denarja

  • Vhodni prostor ali preddverje: Postavite drevo denarja – Crassula ovata – blizu vhoda vašega doma ali pisarne. Po feng shuiju je to območje, ki simbolizira, kako energija vstopa v vaš prostor. Drevo denarja tu lahko pomaga “ujeti” energijo obilja, ko vstopi.
  • Jugovzhodni kot prostora: Jugovzhodni kot velja za območje bogastva v feng shui praksi. Postavitev drevesa denarja tukaj lahko pripomore k povečanju obilja in finančnega uspeha.
  • Pisarniški prostor: Če želite v svoje delovno okolje vnesti več produktivnosti in finančnega uspeha, postavite drevo denarja na svojo pisalno mizo ali v bližino okna v vaši pisarni. Pomembno je, da rastlina dobi dovolj svetlobe, saj to prispeva k njenemu zdravju in rasti.
  • Območje bogastva: V vsakem domu ali prostoru lahko uporabite bagua zemljevid, da identificirate območje bogastva, ki se običajno nahaja v jugovzhodnem kotu. Postavitev drevesa denarja (Crassula ovata) tukaj lahko simbolično spodbudi pretok bogastva.

Kako skrbeti za drevo denarja

Drevo denarja je zaradi svoje robustnosti in minimalnih zahtev za vzdrževanje idealno za notranje prostore. Rastlina potrebuje svetlo, a ne neposredno sončno svetlobo, zato je priporočljivo, da jo postavite v prostor z obilo naravne svetlobe, vendar zaščiteno pred direktnimi sončnimi žarki. Zalivajte jo zmerno, približno enkrat na dva tedna, pri čemer je ključnega pomena, da se zemlja med zalivanji popolnoma posuši.

Kulturna zgodovina in mitologija

Foto: envato elements
Legenda o drevesu denarja izvira iz kitajske mitologije, kjer naj bi revni kmet na svojem vrtu odkril to nenavadno rastlino, ki je zrasla čez noč. Verjame se, da je ta kmet kmalu zatem doživel velik preobrat v svojem finančnem stanju, kar je utrdilo njegov položaj v skupnosti. Ta zgodba je prispevala k razumevanju drevesa denarja kot simbola sreče in obilja.

Drevo denarja – Crassula ovata – v sodobnem domu in pisarni

Poleg tega, da je priljubljeno v domačih okoljih, se drevo denarja pogosto uporablja v poslovnih prostorih, kjer poleg estetskega videza prispeva tudi k ustvarjanju pozitivnega delovnega vzdušja. Postavitev v glavni prostor, kot je dnevna soba ali glavni vhod pisarne, naj bi po feng shuiju maksimizirala njegov vpliv na finančno srečo lastnikov.

@plants_n_gardens

🌱 Repotting the Jade Plant after it started developing aerial roots from being underwatered 🙈 Thank you to everyone who identified the issue 💚 #plantsngardens 🌱 #jadeplant #plants #succulents #succulent #plantsmakepeoplehappy #crassulaovata #houseplantclub #littlejadebonsai #bonsai #plantsofinstagram #cactus #crassula #houseplants #urbanjungle #succulentsofinstagram #plantlove #plantlover #succulentlove #gardening #bonsaitree #indoorplants #plantlife #spekboom #boyswithplants #nature #plant #succulove #plantshelfie #greenthumb #houseplantsofinstagram #garden

♬ Piano (solo) Beautiful and nimble pop(983389) – Yus.Creative-001

Zaključek

Ne glede na to, ali verjamete v njegove mistične lastnosti ali ne, drevo denarja ostaja priljubljena izbira za mnoge, ki iščejo zelen dodatek svojemu prostoru ali preprosto verjamejo v starodavno modrost, ki obdaja to izjemno rastlino. S svojim sijočim, mesnatim listjem in enostavnim vzdrževanjem drevo denarja ponuja tako lepoto kot simboliko, zaradi česar je nepogrešljiv element v mnogih domovih in pisarnah.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.