fbpx

Kateri spletni brskalnik je najboljši in najhitrejši? #2015

Uporabljaš trenutno najhitrejši spletni brskalnik? Med Slovenci je najbolj priljubljen spletni brskalnik Google Chrome. Pa je tudi najboljši in najhitrejši? Podobno je zanimalo tudi ekipo spletnega portala Sandwich Computer User Group (SCUG), ki si je na vprašanje, kateri spletni brskalnik je najboljši za leto 2015, odgovorila s prenosnikom MacBook Air 11'' z operacijskim sistemom Mac OS X Yosemite 10.10.2 in po meri narejenim namiznim računalnikom z Windowsi 10. Pod drobnogledom so se znašli Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer in Safari.

Kateri spletni brskalnik je najboljši in posledično najhitrejši? Vprašanje, na katerega je vse težje enoznačno odgovoriti, saj se na področju spletnih brskalnikov konkurenca vse bolj gosti. Pravzaprav je za to, da si odgovorimo nanj, najprej treba odgovoriti na vrsto podvprašanj, kar pa so za nas storili pri spletnega portalu Sandwich Computer User Group, kjer so na dveh različnih platformah opravili temeljit preizkus delovanja vodilnih spletnih brskalnikov. Na rešetu so se znašli Google Chrome 40, Mozilla Firefox 35, Opera 27, Microsoft Internet Explorer 11, Project Spartan za Windows 10 in Apple Safari 8.

PREBERITE ŠE: Najboljši pametni telefoni za leto 2015

Najboljši spletni brskalnik na podlagi več parametrov za leto 2015 je?

Na sam vrh se je v začetku leta 2015 zavihtel brskalnik Mozilla Firefox, ki je prejel 9,85 točke od skupno 10. Za ovratnik mu je najbolj dihal Google Chrome, ki je na svoj račun vpisal 9,73 točke. Zadnjo stopničko je ujela Opero, s 9,3 točke. Sledita Apple Safari (9 točk) in Internet Explorer (8,63 točke).

Najhitrejši spletni brskalnik za leto 2015 je?

Tu je odgovor dosti težji in na njega odgovori dokaj natančno – priloženi video. Po vsej verjetnosti pa bo najbolj “ziheraška izbira” Google Chrome, ki je po večini paramterov vselej med najhitrejšimi.

Infografika – hitrost spletnih brskalnikov

Povprečen čas nalaganja strani (Mac).
Povprečen čas nalaganja strani (Mac).

Dodatne Informacije

Več informacij: 
Austin Evans 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!