Kdaj so krompirjeve počitnice 2019?

Kdaj so krompirjeve počitnice 2019 in kako jih najbolje izkoristiti?

Kdaj so krompirjeve počitnice 2019? Letos nas je koledar pozitivno presenetil, saj bodo šolarji počivali kar devet dni, in sicer bodo krompirjeve počitnice 2019 potekale od 28. 10. do 1. 11., zraven pa moramo prišteti še 2 vikenda. V tem času se bodo vsi šoloobvezni otroci odpočili od napornega učenja in se, jasno, začeli pripravljati na začetek dolge zime, polne testov, spraševanj, seminarskih nalog in zaključka prvega semestra.

Krompirjeve počitnice pa niso zgolj čas, ko so na “dopustu” osnovnošolci in dijaki, temveč tudi starši in metropoliti, ki radi raziskujejo svet. Priljubljenost potovanja je v tem časovnem obdobju vedno večja, zato številne potovalne agencije ponujajo potovalne pakete, ki so cenovno ugodnejši, kot bi bili sicer. Če vam ni v navadi, da v tem letnem času pohajkujete po svetu, vam bodo morda spodnje ideje o tem, kaj početi za krompirjeve počitnice 2019, spremenile razmišljanje in si boste letos privoščili nepričakovan jesenski potep!

Kaj početi za krompirjeve počitnice 2019?

1. Glamping

V zadnjih letih je na pomenu dobil tudi glamping, luksuzno kampiranje v naravi, ki vas bo povezalo s slednjo, a hkrati tudi zagotovilo aktivne počitnice. Če imate radi pohodništvo, se lahko odpravite do bivališča kar peš, če lokacija to dopušča, in tako raziskujete bližnje kraje, medtem ko se nato sproščate v luksuznem kampu.

Galmping je za duše, ki imajo rade naravo.
Galmping je za duše, ki imajo rade naravo.

2. Termalni oddih

Ni skrivnost, da je med Slovenci že od nekdaj priljubljen termani oddih, ki si ga privoščite tudi vi, če bi si radi odpočili. Bivanje v termah je za tiste posameznike, ki imajo radi mir in bi se ponovno povezali s seboj. V Sloveniji obstaja nešteto opcij, kam se lahko odpravite na kakovosten oddih, le vprašanje je, kakšen tip term vam ustreza – najdite svojega in vam ne bo žal.

3. Roadtrip po Sloveniji

Če imate otroke, niste v prednosti, ko gre za idejo o roadtripu po Sloveniji, a tisti, ki vam to življenjski slog dopušča, si to morate resnično privoščiti. Naša dežela je raznolika, pisana in najlepša na svetu. Letos se je znašla tudi na 36. mestu najboljših držav za potovanje v letu 2019. Krajev za raziskovanje ne manjka!

Slovenija je čudovita!
Slovenija je čudovita!

4. Potovanje v tujino

Če greste na krajši oddih, je priporočljivo, da obiščete kraje, ki so cenovno ugodnejši in greste z agencijo, ker se lahko zgodi, da boste za takšno krajše potovanje odšteli manj kot pa če bi potovali v lastni režiji. Potovanja za več dni je druga zgodba – vožnja z avtomobilom se v takšnem primeru lahko bolj obrestuje kot draga letalska karta, bivanje v hostlu ali Airbnbju pa stane manj, kot če bi se odpravili na oddih z agencijo. Preverite vse možnosti!

5. Ostanite doma

Ljubo doma, kdor ga ima! Če boste ostali v objemu svoje najljubše destinacije na svetu, lahko prav tako počnete nešteto stvari. Ne samo, da je Slovenija izjemno raznolika in da ponuja več zanimivih destinacij, kamor se lahko odpravite na izlet, tudi doma je lahko superfajn. Nekaj nasvetov vas čaka na spodnji povezavi.

Dopust doma je lahko zakon!
Dopust doma je lahko zakon!

Zakaj krompirjeve počitnice?

Slovenci smo si izraz “krompirjeve počitnice” izposodili pri Nemcih (Kartoffelferien = die Kartoffel – krompir + die Ferien – počitnice), saj je bila v Nemčiji navada, da so otroci v času pobiranja krompirja ostajali doma (treba je omeniti, da Nemci s poukom začenjajo prej, krompirjeve počitnice pa imajo že v septembru). V samostojni Sloveniji smo jesenske počitnice uvedli v šolskem letu 1993/94.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!