fbpx

Kia EV6 GT – vrhunec električne učinkovitosti in vznemirjenja

Kia EV6 GT

Kia EV6 GT
Foto: Kia

Kia EV6 GT se je z zmago na tekmovanju "Road & Track’s 2024 Performance EV of the Year" povzpela na vrh sveta električnih vozil. Kot najnovejši prestolonaslednik avtomobilistične inovacije je EV6 GT združil oblikovanje, tehnologijo in zmogljivost na način, ki postavlja nove standarde v svojem razredu.

V oktobru 2023 je Kia EV6 GT prejela prestižno nagrado “Road & Track’s 2024 Performance EV of the Year” za električna vozila, katerih cena ne presega 100.000 dolarjev. Nagrado je podelila ekipa strokovnjakov, ki so po zahtevnih testiranjih na cesti ugotovili, da je EV6 GT prekosila vse konkurente z odliko v zmogljivosti, vzdržljivosti, udobju in športni emocionalnosti.

Izvršni direktor Kia America, Steven Center, je izrazil navdušenje nad priznanjem, ki potrjuje Kijin cilj preoblikovati električna vozila iz “tihih škatel na kolesih” v avtomobile, ki lahko ponudijo enako vznemirjenje kot najbolj zabavni bencinski avtomobili.


EV6 GT je zasnovan na nagrajeni modularni platformi E-GMP za električna vozila in razširja meje električnih zmogljivosti z dvo-motornim e-AWD pogonskim sklopom in zmogljivo 77,4 kWh baterijo. V kombinaciji z motorjem spredaj (160 kW) in zadaj (270 kW) proizvaja skupno moč 576 KM (426 kW) in 740 Nm navora. Posebne nadgradnje EV6 GT vključujejo športno vzmetenje z elektronsko nadzorovanimi blažilniki, večje prezračevane zavorne diske spredaj (15 palcev) in zadaj (14,2 palca) z monoblok zavornimi čeljustmi, Goodyear Eagle F1 pnevmatike, ki so nameščene na 21-palčnih aluminijastih platiščih, in “Drift Mode”, ki omogoča več prekrmarjenja.

V testu avtomobilske revije Motor Trend je EV6 GT s svojo močjo 576 KM dokazal, da lahko z lahkoto konkurira in celo preseže nekatere izmed glavnih tekmecev, kot sta Tesla Model Y Performance in Ford Mustang Mach-E GT, saj doseže hitrost od 0 do 100 km/h v samo 3,2 sekunde. Poleg impresivne moči EV6 GT ponuja dolg seznam načinov vožnje, ki prilagajajo vse od odziva pospeševalnika, občutka krmiljenja, togosti blažilnikov, programiranja e-diferenciala, nastavitev nadzora stabilnosti do porazdelitve moči med prednjim in zadnjim motorjem. Prav tako je vozilo impresivno kot tiho in udobno vozilo za vsakodnevno uporabo, čeprav njegova dosegljivost z enim polnjenjem ni tako velika, saj znaša okoli 330 km​.

Kia EV6 GT ni zgolj še en električni avtomobil; je tehnološko čudo, ki združuje hitrost, moč in sodobno oblikovanje.

Dodatne Informacije

kia.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.