Kje pridobiti verodostojne posodobitve in informacije o koronavirusu po svetu?

Zadnjič posodobljeno: :

Vas zanima dogajanje v zvezi s koronavirusom po svetu? Poglejte, kje lahko (poleg slovenskih medijev) dobite verodostojne informacije.

Že na začetka izbruha, torej decembra 2019, so se začele o koronavirusu širiti različne napačne informacije. Po poročanju BBC-ja lažne informacije, ki govorijo o različnih teorijah zarote, deli in objavlja na tisoče ljudi.

Nikar se ne ukvarjajte z dezinformacijami, ki spodbujajo histerijo, ampak se obrnite na javne zdravstvene ustanove, nevladne organizacije in uradne vire, ki jim lahko zaupate.

Ker je strah pred virusom še vedno velik, poglejmo, kje lahko pridobite verodostojne posodobljene novice o virusu.

Center za nadzor in zaščito bolezni CDC

Že od vsega začetka zelo natančno spremlja izbruh koronavirusa. Spletno mesto vsebuje zanesljive informacije glede epidemije in druge vire za ohranjanje verodostojne obveščenosti.

cdcfoundation.org

Svetovna zdravstvena organizacija WHO

Ta ima vodilno vlogo na področju zdravstvenih vprašanj na globalni ravni. Vodi statistiko o številnih boleznih. Na svoji strani redno posodablja novice o koronavirusu. Sodeluje z več kot 7000 ljudmi, ki delajo v 150 državah.

who.int


Save the Children

Neprofitna organizacija, ki otrokom omogoča zdravstveno in nujno pomoč. Ima stran o koronavirusu, ki obsežno pokriva informacije o virusu. Stran se dnevno posodablja, tako da podatki prikazujejo trenutno število bolnikov, število umrlih in okuženih ljudi po državah.

savethechildren.org

New York Times

New York Times ima na svoji domači strani podstran, na kateri nenehno obnavljajo, posodabljajo podatke s statistiko po svetu, tako da prikazuje aktualno stanje.

nytimes.com


CNN

Tudi CNN ima svojo podstran o koronavirusu, ki vsebuje različne informacije. Izberete lahko ogled vseh globalnih posodobitev ali z določenega območja, npr. iz Evrope, ZDA, Azije, Italije … Vključuje veliko informacij, od novic s spletnih strani do poročanja s tiskovnih konferenc, ter vprašanja ljudi.

edition.cnn.com

Washington Post

Posodablja in objavlja mešanico novic, vprašanj in odgovorov ter mnenj iz različnih koncev sveta, ki so usmerjeni na koronavirus.

washingtonpost.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Večina se nas je naučila napačno spati – zato ne spimo dobro!