fbpx

Kaj storiti, ko se vam javi bivši partner?

Bi ga spustili nazaj v svoje življenje? Dobro premislite, vaše srce se je komaj zacelilo. Ali ljubezen res premaga vse?

Po glavi se vam podi neskončno vprašanj. Sprašujete se: “Zakaj? Kaj to pomeni?”

Mislili ste, da nikoli več ne boste slišali za to osebo. Skoraj vam je že uspelo, da ste jo izbrisali iz svojih misli in srca. Zdaj pa je spet tu. Zakaj? Vas še vedno ljubi?

Ženske včasih pustijo sledi na moških srcih, ne da bi se ti tega zavedali. Ko to ugotovijo, poskušajo praznino zapolniti z drugimi ženskami, a jim ne uspe. Vse, kar bodo potem lahko storili, je, da jim povedo, da jim je žal za to, kar so naredili, in upajo, da jih bodo sprejele nazaj v svoje srce.

A če ni tako, moški pogosto odidejo in se vrnejo ter pri tem ne pokažejo nobenih drugih znakov, da bi radi obnovili razmerje. Ne trudijo se, da bi se pogovorili o tem, kaj se je med vama sploh zgodilo in zakaj. Ne pogrešajo vas kakor partnerja.

Torej, zakaj bi se želeli vrniti? Po vsej verjetnosti pogrešajo seks, si želijo okrepiti svoj ego, nočejo biti sami.

Kaj bi morali storiti, ko vas kontaktira bivši partner? Razmislite o njem, o vajinem preteklem odnosu, na racionalen način, zdaj ste že brez rožnatih očal. Se vam ne zdi čudno, da je vzpostavil stik, ne da bi v to vložil kakšen trud? Le nekaj besed. Beseda oprosti ne pomeni nič, če za njo ne stojijo dejanja. Se strinjate?

Ne glede na to, zakaj si želi nazaj, vam svetujemo, kako se spoprijeti s tem.

Ohranite meje

Če vas je razhod prizadel, ne odpirajte starih ran. Njegovi nameni so vprašljivi; saj je velika možnost, da vas bo znova prizadel in manipuliral z vami.

Pogovorita se o preteklih dogodkih in sedanjosti.
Pogovorita se o preteklih dogodkih in sedanjosti.

Ne čakajte

Nadaljujte svoje življenje. Ne razmišljajte več o svojih čustvih. Zaključite zgodbo. Ne uničite trenutnega razmerja, če ste v njem. Če ste že začeli komunicirati z bivšim partnerjem in upati na nekaj, za kar veste, da se ni izšlo že prvič, se lahko vaše trenutno razmerje hitro konča.

Bodite vztrajni

Delajte po svojih najboljših močeh. Bodite iskreni do sebe: res verjamete, da bo vse popolno, če tej osebi dovolite nazaj v svoje življenje? Ne dovolite, da se nekdo igra z vašim srcem.

Bodite odkriti do sebe

Vprašajte se, kaj si želite. Bodite odkriti do njega. Postavite mu vprašanje:“Si resnično želiš, da sva skupaj in da narediva stvari drugače, kakor sva jih v preteklosti?”

Zapomnite si, ni treba, da ste do njega prijazni

Po navadi želijo biti ženske v svojih odzivih prijazne. To ni potrebno! Imate vso pravico, da trdno določite meje in omejitve in od njih ne odstopate. Povejte mu: “Nočem več imeti kaj s teboj. Šla sem naprej, pojdi tudi ti.” Če vas je zelo prizadel, ga ignorirajte.

Spomnite se, zakaj se je vajino razmerje končalo. Varanje? Čustveno manipuliranje? Telesno nasilje?

Se morda vrača, ker si iskreno želi še ene priložnosti? Nekateri moški in ženske vidijo svoje napake šele, ko je že prepozno oziroma je vsega konec. Želijo si še eno priložnost, saj spoznajo, kaj je bilo narobe in kaj morajo narediti, popraviti, da bi vajin odnos bolje deloval. Vaša odločitev pa je, ali jih boste spustili nazaj v svoje srce.

V vsakem primeru dobro razmislite. Ne dopustite čustvom, da vas odpeljejo na pot, na kateri ste že bili, na pot bolečine brez izhoda. Ne bodite nekomu rezerva. Bodite mu prioriteta!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.